Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μαθήματα πρώτων βοηθειών σε γυμναστές

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών και Ναυαγοσωστών ΚατερίνηςOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με πολύ επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμόρφωση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Βέροιας στις Πρώτες Βοήθειες, στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσία του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Κώστα Μπουζιώτα, που ήταν και ο διοργανωτής του σεμιναρίου.

Ο συνολικός αριθμός των καθηγητών φυσικής αγωγής ξεπέρασε τους 80, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία, αλλά και την υπευθυνότητα, την οποία επιδεικνύουν οι γυμναστές τόσο κατά την διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής, όσο και κατά την διάρκεια του διαλείμματος στο σχολικό περιβάλλον, όπου τα ατυχήματα λόγο του νεαρού της ηλικίας, της άγνοιας του κινδύνου, καθώς και της υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων των μαθητών, είναι καθημερινό φαινόμενο.
Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κύριος Κατιρτζής Δημήτριος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Αρχηγός και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος της Κατερίνης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η πρόληψη του κινδύνου, οι άμεσες ενέργειες, ο σωστός τρόπος κλήσης για βοήθεια από τις αρμόδιες διασωστικές υπηρεσίες (ΕΚΑΒ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ κλπ), η παροχή πρώτων βοηθειών, ανάλογα με τη μορφή του ατυχήματος ήταν ο κεντρικός πυρήνας του σεμιναρίου.
Ακολούθησε η πνιγμονή και η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ( ΚΑΑ), μαζί με την χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της τετράωρης εισήγησης, αναγκάζοντας τον εκπαιδευτή να απαντά σε πλήθος αποριών και ερωτήσεων.