Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Να μη χαθεί το τρένο της ανάπτυξης

Άρθρο γνώμης

Της Ηλέκτρας Ορφανίδου Υποψήφια Βουλευτής Πιερίας με την Ένωση Κεντρώων!cid_ii_iee7e66x1_14fb745d6108975a Θέλω η πόλη που αγαπώ να έχει τη δική της φωνή στο κοινοβούλιο. Πρωταρχικός στόχος είναι να κερδίσει η παράταξη.

Η φιλοσοφία μου είναι ότι μόνο με δουλειά μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου, είτε προσωπικούς, είτε ομαδικούς. Προτεραιότητά μου είναι, πάντα με γνώμονα την ηθική και την αλληλεγγύη σε όλους τους τομείς, να βιώσουμε ένα καλύτερο αύριο, υπηρετώντας το συμφέρον των πολλών.
Η πορεία της ζωής μου με έχει διδάξει ότι οι μάχες κερδίζονται με αγώνα, κάτι που ισχύει και στην πολιτική. Όταν λοιπόν ο αγώνας μας είναι δίκαιος και σωστός δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω.
Για να αναθερμανθεί η αγορά χρειάζεται να δρομολογήσουμε τους βασικούς άξονες για την έξοδό μας από την κρίση οι οποίοι είναι: Στήριξη των μικρομεσαίων παγώνοντας τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται για ένα χρόνο, δυνατότητα αναχρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλαγή στα σημερινά άδικα κριτήρια εγγραφής και παραμονής στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, δημιουργία Ταμείου Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας που θα αντλεί κεφάλαια για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων κλάδων και διοχετεύει ρευστότητα κατευθείαν στην αγορά, αντιμετώπιση της μάστιγας των μεταχρονολογημένων επιταγών μειώνοντας σταδιακά τα χρονικά όρια και τη διάθεση από τις τράπεζες.
Η Ένωση Κεντρώων στηρίζεται σε πραγματικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Θεωρώ ότι εμείς στη Πιερία είμαστε ένας ιδιαίτερος λαός που μας διακατέχει το υψηλό φρόνημα της ανωτερότητας αλλά και της κριτικής.
Όταν όλα λειτουργούν κάτω από το καθεστώς της τιμιότητας και τα έργα προχωρούν σωστά η πολιτική της ανάπτυξης έχει αίσια αποτελέσματα και βρίσκει σύμφωνη την κοινή γνώμη. Δεν έχει σημασία ποιος θα πάει και που. Τα αποτελέσματα των πράξεων μας μετράνε και φυσικά όλοι μας κρινόμαστε από τους πολίτες.
Η Πιερία αξίζει ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους. Το γνωρίζουμε όλοι, το πιστεύουμε όλοι, το ζητάμε όλοι. Θα το πω απλά, αν δεν αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί να καλυτερεύσουμε την Πιερία θα χάσουμε το τρένο της ανάπτυξης.