Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Συνέδριο παρατυπιών

Βαριές καταγγελίες από Εργατική Ταξική Ενότητα για το Εργατικό Κέντρο Κατερίνηςpame

Για σωρεία παραλείψεων και παρατυπιών, κατηγορεί η Εργατική Ταξική Ενότητα, το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, κάνοντας λόγο για «νόθο συνέδριο» μέσα από το οποίο θα προκύψει το σώμα εκλεκτόρων που θα αναδείξει τη νέα Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στις 26 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή το μέλος της Εργατικής Ταξικής Ενότητας Αστέριος Κλιγγόπουλος, το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο όπου το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης για τα καθημερινά προβλήματα, στο εργοστάσιο στο γραφείο, κλπ, ενάντια στα δυο προηγούμενα μνημόνια, καθώς επίσης και στο τρίτο ακόμα πιο βάρβαρο μνημόνιο Τσίπρα.
Επίκεντρο αυτού του αγώνα για το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, είπε ο κ. Κλιγκόπουλος είναι, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η απλήρωτη δουλειά , οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, η φοροληστεία, η αλληλεγγύη, κλπ. «Γενικότερα οργανώνουμε την πάλη των εργαζομένων για να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία για λογαριασμό του κεφαλαίου από το 2009 μέχρι σήμερα, πληρώνοντας τα σπασμένα της κρίσης του καπιταλισμού για την όποια οι μόνοι που δε ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια δήλωσε: «δυστυχώς σύμμαχος αυτών των κυβερνήσεων και αυτών των πολιτικών που υπηρετούν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου είναι και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός στον οποίο ανήκει η διοίκηση του Ε.Κ.Κ., όπου μαζί με την εργοδοσία κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν το συνδικαλιστικό κίνημα και στην Πιερία, ακόμα και με εκλογές μαϊμού στα διάφορα σωματεία όπως και στο συνέδριο του εργατικού κέντρου και διάφορα αλλά τερτίπια για να ελέγξουν το εργατικό κίνημα και να ανακόψουν τους αγώνες των εργαζομένων.
Το συνέδριο του Ε.Κ.Κ. όπως και κάθε συνέδριο είναι η κορυφαία έκφραση του συνδικαλιστικού κινήματος στην Πιερία, αφού σε αυτό θα συζητηθεί ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, οι στόχοι πάλης του εργατικού κινήματος για τα επόμενα τρία χρόνια και θα εκλέξει τη νέα διοίκηση.»
Το μέλος του ΠΑΜΕ, εξαπέλυσε επίθεση στην απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, χαρακτηρίζοντας τα μέλη της «ορκισμένους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές» οι οποίοι «δεν θέλουν ένα συνέδριο γόνιμο, νόμιμο, όπου θα χαράξει τη γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Γι’ αυτόν τον λόγο φρόντισαν να διαμορφώσουν συσχετισμούς με ένα σώμα αντιπροσώπων αμφιλεγόμενο, με παραβίαση στοιχειωδών κανόνων τήρησης της όποιας νομιμότητας που δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Το ΠΑΜΕ και η εργατική ταξική ενότητα δεν πρόκειται να αποδεχτεί το νόθο συνέδριο του σωλήνα, και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να το ακυρώσει στην πράξη για να μην νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης.»
Τώρα όμως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, συμπλήρωσε ο κ. Κλιγγόπουλος, σημειώνοντας πως τα στοιχεία αυτά, το ΠΑΜΕ τα δίνει στη δημοσιότητα για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι σύνεδροι του νομού μας, για τα έργα της απερχόμενης διοίκησης του Ε.Κ.Κ. που στην ουσία, υποστήριξε, στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους της Πιερίας .
Αναφερόμενος στην Εργατική Ταξική Ενότητα, είπε ότι αυτή στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και κάλεσε όλους τους έντιμους εκλεγμένους αντιπροσώπους που συμμετέχουν στο συνέδριο του Ε.Κ.Κ. να γυρίσουν την πλάτη τους στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, και όσων άλλων θα συμμετέχουν σε αυτό, «να γυρίσουν την πλάτη σε κάθε τι διεφθαρμένο που εκφράζει το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα της Πιερίας, να συσπειρωθούν με το ψηφοδέλτιο της Εργατικής Ταξικής Ενότητας, που χρόνια τώρα με συνέπεια αγωνίζεται ενάντια στους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους, προβάλλοντας τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης.»
Όπως τόνισε, η επομένη διοίκηση πρέπει να βρει αποδυναμωμένο τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό «για να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας».
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο, κατέληξε ο κ. Κλιγγόπουλος, «αν η Εργατική Ταξική Ενότητα βγει ισχυρή από το συνέδριο ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν ένα ακόμα αποκούμπι, στην νέα διοίκηση του εργατικού κέντρου για να μην χαθούν ξανά αλλά τρία χρόνια, όπου ο εργοδοτικός συνδικαλισμός θα ενεργεί χωρίς εμπόδιο.»