Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

«Επιθετική επιχειρηματική προσπάθεια»

25 με 30 Σεπτεμβρίου η 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής ΜακεδονίαςIMG_5840

Σε λιγότερο από 10 μέρες ανοίγει τις πύλες της η 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας Κεντρικής Μακεδονίας, αποδεικνύοντας ότι παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της παραγωγής και του εμπορίου, υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να αναπτυχθούν και επενδύουν στην εξωστρέφεια.

Η φετινή διοργάνωση, συνέπεσε με ιδιαίτερα «αντίξοες» συνθήκες. Παρόλα αυτά, όπως τόνισαν οι συνδιοργανωτές (ΕΒΕ Πιερίας, Π.Ε. Πιερίας και Δήμος Κατερίνης), υπήρξε αποφασιστικότητα από όλους και ειλικρινή συνεργασία. Για την 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, η οποία ξεκινά στις 25 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 30 του ίδιου μήνα, έδωσαν συνέντευξη τύπου χθες οι διοργανωτές, απευθύνοντας κάλεσμα όχι μόνο στους Πιεριείς, αλλά σε όλους τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας, να την επισκεφθούν, να γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας, αλλά κυρίως για να δώσουν κουράγιο στους ανθρώπους του «επιχειρείν», που δίνουν έναν δύσκολο αγώνα επιβίωσης.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα ανέφερε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, σημειώνοντας πως αυτό που ζητά ο επιχειρηματικός κλάδος είναι πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση 4ετίας η οποία θα έχει όλο το χρόνο να επιλύσει προβλήματα και να δώσει προοπτικές ανάπτυξης στον τόπο. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ, σημείωσε ότι στη φετινή Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΕΒΕ Πιερίας, θα διανεμηθεί έντυπο στο οποίο θα παρουσιάζονται οικονομικά στοιχεία για κάθε κλάδο της επιχειρηματικότητας του νομού. Όπως υποστήριξε το συγκεκριμένο έντυπο, θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για όσους σκέφτονται να ασχοληθούν με το επιχειρείν διευκολύνοντάς τους στις επιλογές τους.

Για μια έκθεση που πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί ως «μεγάλη δράση» για την περιοχή μας και την Περιφέρεια, έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Η Σοφία Μαυρίδου, σημείωσε ότι η Π.Ε. Πιερίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχει στη διοργάνωση «στο μέτρο του δυνατού», αφού θεωρεί την έκθεση ως ένα μεγάλο στοίχημα του τόπου.

«Επιθετική επιχειρηματική προσπάθεια» χαρακτήρισε την διοργάνωση ο δήμαρχος Κατερίνης, υπογραμμίζοντας πως είναι υποχρέωση και του Δήμου να στηρίξει τις επιχειρήσεις με τη συμμετοχή του στη διοργάνωση. Ο Σάββας Χιονίδης, παραδέχθηκε ότι όλα τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν ταυτόχρονα, ωστόσο υπογράμμισε πως «μπορούμε να λύνουμε προβλήματα βήμα, βήμα». Όπως τόνισε, τα προηγούμενα χρόνια η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση έδειξε πέτυχε τον βασικό της στόχο, που είναι η γνωριμία των καταναλωτών με τα προϊόντα που παράγει η περιοχή μας και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Για βέβαιη επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης, έκανε λόγο ο Μάρκος Κουλούμογλου που έχει επωμιστεί το οργανωτικό βάρος της διοργάνωσης. «Η επιτυχία οφείλεται στην πλήρη υποστήριξη του θεσμού από τους σημαντικότερους φορείς της Πιερίας», είπε.
Ωστόσο, η προετοιμασία της διοργάνωσης κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ήταν. «Πριν 1,5 μήνα δεν ξέραμε αν θα είμαστε στο ευρώ και μέχρι πριν 15 μέρες, δεν ξέραμε ούτε την ημερομηνία των εκλογών», είπε ο κ. Κουλούμογλου, συμπληρώνοντας πως οι πολιτικές εξελίξεις επηρέασαν όχι μόνο το πρόγραμμα των διοργανωτών, αλλά και όσων ήθελαν να συμμετάσχουν.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Κουλούμογλου, έχουν δηλώσει συμμετοχή 97 επιχειρήσεις, καθώς και Επιμελητήρια άλλων νομών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στους χώρους των άλλων επιμελητηρίων θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις της περιοχής δράσης των ανάλογων επιμελητηρίων.
Όσο για τη συνέχεια, εμφανίστηκε αισιόδοξος αφού συνεχίζει το ενδιαφέρον και άλλων επιχειρηματιών για συμμετοχή, ενώ ένας από τους στόχους της φετινής διοργάνωσης, είναι να ξεπεράσει στο ρεκόρ επισκεψιμότητας της περσινής έκθεσης. Την 6η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, είχαν επισκεφθεί περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι, καθιστώντας την μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στη βόρεια Ελλάδα.
ΒΖ