Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής»

Την επομένη των εκλογών θα υπάρχει κυβέρνηση των προθύμων του μνημονίου, είπε ο Δ. Κουτσούμπας από την Κατερίνη1

Την επομένη των εκλογών θα υπάρξει κυβέρνηση, «με την αξιοποίηση όλων των προθύμων«από τα πέντε κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο, εκτίμησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής, στην Κατερίνη.

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα συμφωνούν στην κατά γράμμα υλοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας-μνημονίου με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και στην στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, η οποία όμως «θα περάσει μέσα από την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων» και θα πατήσει πάνω «στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων«.
Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για εμπαιγμό του λαού με τα περί «παράλληλου προγράμματος που θα ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές συνέπειες του μνημονίου», λέγοντας «λένε δηλαδή ότι και το μνημόνιο θα υλοποιούν και τα προβλήματα που δημιουργεί το μνημόνιο θα λύνουν«.
Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να αχρηστεύσει όλες τις παγίδες που του στήνουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, όσο και εκείνες που του στήνουν εκείνοι που έχουν αντιμνημονιακή ρητορεία όπως είναι η ΧΑ και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, «ο ΣΥΡΙΖΑ 2, η ΛΑΕ, που υπηρετούν από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης του καπιταλιστικού κέρδους για τους λίγους».
Τόνισε ότι με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός μπορεί να αντιπαλέψει το μνημόνιο, να ανοίξει τον δρόμο για την οριστική απαλλαγή του από κάθε αντιλαϊκή συμφωνία, όπως και την απαλλαγή του από τους πραγματικούς υπεύθυνους που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και οι ενώσεις του.
«Με δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού, ανοίγουμε τον δρόμο της ανατροπής. Υπάρχει λύση. Αυτήν προτείνει το ΚΚΕ«, κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης και στην τραγωδία στο Φαρμακονήσι, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι είναι μια ακόμα απόδειξη της σήψης και της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος, που από τη μία βομβαρδίζει λαούς για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και από την άλλη τους «πνίγει» και τους φυλακίζει, όταν προσπαθούν να γλιτώσουν από την κόλαση των πολέμων για να ζήσουν.
«Είμαστε σίγουροι ότι ξανά θα περισσέψουν τα κροκοδείλια δάκρυα όσων διαχειρίζονται αυτό το σύστημα και όσων θέλουν να το διαχειριστούν και να υπηρετήσουν τη συγκεκριμένη πολιτική, που «σπέρνει» ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, «τζιχαντιστές», για να «θερίσει» τον πόνο, τα δάκρυα, την παραπέρα εκμετάλλευση των λαών, τα εκατομμύρια των προσφύγων που ξεριζώνονται από τον τόπο τους«, πρόσθεσε.