Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η μεγάλη γιορτή της βόρειας Πιερίας

Εγκαινιάστηκε η 89η Εμποροπανήγυρη του Αιγινίου1 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Αιγίνιο η τελετή έναρξης της 89ης Εμποροπανήγυρης με μεγάλη επιτυχία.

Mε την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, του δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη, της Δημοτικής αρχής, της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, υποψηφίων βουλευτών Πιερίας, εκπροσώπων των στρατιωτικών, πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών, περιφερειακών συμβούλων, εκπρόσωπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων, καθώς και με πλήθος δημοτών, εκθετών και επισκεπτών η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό.
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και υπεύθυνο της εμποροπανήγυρης Αιγινίου, κ. Ανδρικόπουλο, τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Κώστα Κακάνη και τους λοιπούς Αντιδημάρχους του Δήμου, τον Πρόεδρο της Δ. Κ. Αιγινίου, κ. Λούκα Τάσο και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι συνετελέσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για ακόμη μια χρονιά, στην οργάνωση της Εμποροπανήγυρης.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία της εμποροπανήγυρης και στην σημερινή της αίγλη, τονίζοντας το μεγάλο κοινωνικοοικονομικό ρόλο της, που ως θεσμός έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όλων των πολιτών της Β. Ελλάδος, αναδεικνύοντας κυρίως τον τόπο μας και καθιστώντας το Αιγίνιο οικονομικό και εμπορικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Λαγδάρης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επιπτώσεις των διοδίων του Αιγινίου, τονίζοντας ότι αποτελούν «ταφόπετρα» σε οποιοιδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια για την περιοχή, όντας τοποθετημένα στην πιο ακατάλληλη θέση, ζητώντας την στήριξη της πολιτείας, καθώς όλων των θεσμικών παραγόντων, για να ξεπεραστούν τέτοιου είδους περιορισμοί και εμπόδια.
Χαιρετισμό έκανε και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, η οποία αναφέρθηκε κι αυτή από την πλευρά της στη σημασία της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου, όχι μόνο για την Πιερία, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η τελετή των εγκαινίων έληξε με την κήρυξη έναρξης της Εμποροπανήγυρης από τον Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο, την Δημοτική Αρχή και την Αντιπεριφερειάρχη. Το προγραμματισμένο μουσικό 20λεπτό από την Φιλαρμονικής Αιγινίου ματαιώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών. Τέλος, παρατέθηκε δεξίωση στο κατάστημα του Αιγινιακού σ’ όλους τους επίσημους παρευρισκομένους.