Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Κυρίαρχο μέλημα η εκπαίδευση

Κίνηση υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας1

Συναντήσεις με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Α’ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας είχαν το πρωί της Πέμπτης οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με τους διευθυντές της Α΄βάθμιας κ. Νίκο Κραγιόπουλο και Β” βάθμιας κ. Γιάννη Καζταρίδη ήταν οι επιπτώσεις στην Παιδεία των capital controls καθώς ακόμη και σήμερα δεν είναι δυνατή, όπως επεσήμανε ο κ. Κραγιόπουλος, η κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων και της Διεύθυνσης λόγω του περιορισμού των τραπεζών. Επιπλέον συζητήθηκε το πρωτοφανές φαινόμενο να βρισκόμαστε στην έναρξη της σχολικής περιόδου και αναπληρωτές-ωρομίσθιοι να καλούνται για δεύτερη φορά να υποβάλουν αιτήσεις ύστερα από την ανάκληση της σχετικής υπουργικής απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης. Ακόμη οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ επισκέφθηκαν το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της Δι. Δε Πιερίας όπου είχαν συνάντηση με την υπεύθυνη του Γραφείου κ. Μιράντα Παππά καθώς και τον Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του θεσμού “Ολύμπια εν Δίω” κ. Θανάση Μπίντα. Οι δύο πλευρές συνομολόγησαν την ανάγκη να ενδυναμωθεί και να στηριχθεί ακόμη περισσότερο αυτός ο θεσμός που αγκαλιάστηκε από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και δίνει μία άλλη διάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας Η αύξηση 23% του ΦΠΑ στις μεταφορές που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του εισιτηρίου στα λεωφορεία βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας κ. Κυριάκο Καραβέργο.