Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Δεν κοιτάμε πίσω…»

Οι ΑΝΕΛ παρουσίασαν τους υποψήφιους βουλευτές στην Πιερία1

Για ποσοστό «έκπληξη» στην Πιερία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του κόμματος στο νομό μας

Τους υποψηφίους βουλευτές στην Πιερία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο εκλογικό κέντρο τους, στον πεζόδρομο της Κατερίνης επί της Τσιμισκή.

Την παρουσίασή των υποψηφίων έκανε ο πρόεδρος της Σ.Ε. ΑΝΕΛ Πιερίας Κώστας Φιλοκώστας, παρουσία των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, ψηφοφόρων και φίλων του κινήματος. Πρώτος στη λίστα είναι ο Νίκος Μακρίδης (επιχειρηματίας) και ακολουθεί ο Ανέστης Μυστρίδης (φαρμακοποιός), ο Αναστάσιος Θάνος (ιατρός), η Τριανταφυλλιά Βαβύλα (ασφαλίστρια), η Διονυσία Φιλοκώστα (φιλόλογος) και ο Δημήτριος Ζησιμόπουλος (Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.)
Στην ομιλία του ο κ. Φιλοκώστας υποστήριξε ότι «Το δίλλημα των εκλογών είναι η επιλογή ανάμεσα στο παλιό και το σάπιο και τη νέα προοπτική» τονίζοντας πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι στις 21 Σεπτεμβρίου η εγγύηση της κυβερνητικής σταθερότητας και η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών».
Επίσης, επεσήμανε ότι «το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ είναι ανανεωμένο, με εξαιρετικούς υποψήφιους» και ότι «το ποσοστό στην Πιερία θα προκαλέσει ευχάριστη έκπληξη».
Ο κ. Φιλοκώστα εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι συγκυβέρνησαν με στόχο τη συγκάλυψη, ενώ για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είπε ότι συγκυβέρνησαν και θα συγκυβερνήσουν για την εθνική συμφιλίωση και την εθνική ενότητα.
Αναφερόμενος στη συμφωνία (3ο Μνημόνιο) που ψήφισαν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ είπε ότι πρόκειται για μια συμφωνία που βγάζει την Ελλάδα από το αγγλικό δίκαιο. «Είναι μια συμφωνία που διαπραγματευτήκαμε σκληρά. Δεν παίρναμε το αεροπλάνο να πάμε στις Βρυξέλλες να υπογράψουμε και να γυρίσουμε, όπως έκαναν οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου –Σαμαρά -Βενιζέλου. Δώσαμε μάχες. Διαπραγματευτήκαμε. Η Ευρώπη και όλος ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα. Η νέα συμφωνία, έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη διαγραφή του χρέους, όπως είχαμε υποσχεθεί στους Έλληνες πολίτες. Επανέφερε τη κοινωνική δικαιοσύνη με την επαναφορά των εργασιακών συμβάσεων με το νέο τριετές πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην έξοδο από την πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και των Μνημονίων», είπε ο κ. Φιλοκώστας.
Σχολιάζοντας την απόφαση για στήριξη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, είπε «πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παρ” ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ηρωοποιηθεί ρίχνοντας την κυβέρνηση, γιατί θεωρήσαμε ότι ένας έντιμος νέος πολιτικός, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να στηριχθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να προχωρήσουμε σε νέα πολιτική, η οποία είναι απεξαρτημένη από τα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, από τις συμφωνίες του παρελθόντος, των πελατειακών σχέσεων και από τους πολιτικούς της οικογενειοκρατίας. Ο ελληνικός λαός σήμερα βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη απόφαση: αν θέλει να γυρίσει πίσω στην εποχή των δεινοσαύρων, των σκανδάλων και της διαφθοράς ή να προχωρήσει στο μέλλον που φέρνει την ελπίδα και την έξοδο από την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης και των Μνημονίων, από την πολιτική της δυστυχίας, την πολιτική της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας.
Και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να παλέψουμε. Οι ΑΝΕΛ είναι το κόμμα που πολεμήθηκε όσο κανένα. Πάντα μας θέλουν εκτός βουλής, αλλά πάντα τους διαψεύδουμε.Ειδικά η ΝΔ δίνει σκληρό αγώνα όχι για να πείσει για το πρόγραμμα που δεν έχει, αλλά για να αλιεύσει ψήφους από τους ΑΝΕΛ με το πρόσχημα ότι «όλοι ίδιοι είμαστε».Όχι. Οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με την παρέα Σαμαρά, τη Siemens, τη λίστα Λαγκάρντ ούτε με Γεωργιάδηδες, Βορίδηδες και Πλεύρηδες. Ο λαός, μας εμπιστεύεται και θα δώσει στις 20 Σεπτεμβρίου, την απάντησή του. Κανένας Ανεξάρτητος Έλληνας δεν πρέπει να ξεχάσει τους αγώνες του, τον πόλεμο που δέχτηκε από αυτούς που τον αγκαλιάζουν σήμερα για να τον παραπλανήσουν, κανένας δεν πρέπει να αφήσει αγώνες 3 χρόνων να χαθούν. Καλούμε όλους τους συναγωνιστές, που ξεκινήσαμε μαζί και ίσως πικράθηκαν, να συστρατευθούν μαζί μέχρι την τελική δικαίωση.
Το έργο που κάναμε στους τομείς κυβερνητικής ευθύνης που είχαμε, την εθνική άμυνα, τον τουρισμό, τη Βόρεια Ελλάδα, τη Γραμματεία Αιγαίου και την αγροτική πολιτική, αναγνωρίζεται από όλους ως πετυχημένο, σε όλα τα επίπεδα. Προχωράμε μαζί για να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Τέλος αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής, λέγοντας «Πίσω από τα συνθήματα και τις προεκλογικές καμπάνιες, το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι το αν καταφέρουν να ξανακάνουν κουμάντο στη χώρα οι καναλάρχες και η ολιγαρχία της διαπλοκής ή να τους τελειώσει οριστικά ο λαός, τώρα που έχει τη χρυσή ευκαιρία να γυρίσει πραγματικά σελίδα στην ιστορία του, μετά από 40 χρόνια. Στις 20 Σεπτεμβρίου να αποδείξουμε ότι δεν κοιτάμε, ούτε πίσω, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Όλοι μαζί μπροστά. Η σταθερότητα είναι στο χέρι μας. Μπορούμε…»