Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Η νίκη θα είναι εμφατική»

Ο Νίκος Παππάς στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ1

Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς, ήταν ο βασικό ομιλητής, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κόμματος στην Κατερίνη, τα οποία πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Παππάς, από το κέντρο της Κατερίνης, εξέφρασε την πεποίθηση οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει μια εμφατική νίκη και καθαρή νίκη, που θα του δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσει για την επόμενα χρόνια.
«Είμαστε μία εβδομάδα πριν από την κάλπη και τα μηνύματα που παίρνουμε είναι πολύ θετικά διότι ο λαός μας είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει να γίνει πισωγύρισμα. Ένα πισωγύρισμα που αφήνει την κοινωνία απροστάτευτη και αυτούς που δεν πληρώνουν τους φόρους τους έξω από κάθε έλεγχο” ανέφερε στις δηλώσεις του ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και σε θέματα «τρέχουσας επικαιρότητας» σχολιάζοντας την κλήση του «βασικού μάρτυρα της λίστας Λαγκάρντ» από τη Δικαιοσύνη. «Η ελληνική δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της», διαβεβαίωσε ο πρώην υπουργός, συμπληρώνοντας το κόμμα του «της έχει εμπιστοσύνη, όπως έχουμε εμπιστοσύνη και στον ελληνικό λαό ο οποίος δεν θα επιτρέψει οι διάφορες λίστες να ξαναμπούνε και να φυλάσσονται σε συρτάρια πολιτικών. Αυτή η ιστορία ανήκει στο παρελθόν. Θα βαδίσουμε όλοι μαζί σε μία πορεία προς τη δίκαιη Ελλάδα. Οι έχοντες και οι κατέχοντες θα πληρώνουν το μερίδιό τους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις εκτίμησε ότι «δείχνουν την αύξηση της συσπείρωσής μας», υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος σε όλες ενώ τις επόμενες μέρες «αυτή η διαφορά θα διευρυνθεί».
Απαντώντας σε ερώτημα για τις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα ή θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή θα βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτήν. «Ας ερωτηθούν άλλοι αν θα σύρουν τη χώρα σε εκλογές» σημείωσε με νόημα, χωρίς πάντως να θελήσει να πει αν στους «άλλους» περιλαμβάνεται και η Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επτάμηνη διακυβέρνηση, σημειώνοντας: «Η συμφωνία που επιτεύχθηκε έχει χαρακτηριστικά τα οποία δεν θα μπορούσαν ούτε να σκεφθούν οι προκάτοχοί μας» σημείωσε αναφερόμενος «στη ρύθμιση για το χρέος, το γεγονός ότι δεν υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο, το γεγονός ότι αποφύγαμε μέτρα 20 δισ., το γεγονός ότι δεν έχουμε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ότι θα επαναδιαπραγματευθούμε και θα κερδίσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ότι δεν υπάρχει το 5ευρω στα νοσοκομεία, ότι 1.100.000 συνάνθρωποι μας ρύθμισαν τις οφειλές τους προς το δημόσιο, ότι 300 χιλιάδες είναι στο πρόγραμμα της σίτισης, ότι 200 χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι στο πρόγραμμα δωρέαν ρεύματος, ότι 20 χιλιάδες οικογένειες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της σίτισης, ότι μία σειρά από μικρές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει και ξαναλειτουργούν, ότι η καταστροφολογία στην οποία έδειξαν πολύ μεγάλο ζήλο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν έχει πιάσει τόπο»