Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Δεν φοβηθήκαμε, δεν δειλιάσαμε»

Το ψηφοδέλτιο στην Πιερία παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑIMG_5770

 

Τα έξι πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, παρουσίασε χθες το μεσημέρι η Συντονίστρια της Ν.Ε. Γνωσούλα Χαϊλατζίδου.

Μπέττυ Σκούφα, Χάρης Τζαμακλής, Στέργιος Καστόρης, Νίκος Μπονοβόλιας, Μαρία Τοπαλίδου και Δήμητρα Αρίσση, καλούνται να σηκώσουν το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας και να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία στο αποτέλεσμα που επιθυμούν. «Η κυβέρνηση δεν σταμάτησε να δίνει μάχες συγκρούστηκε με συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας και κράτησε το λαό όρθιο», είπε κατά την τοποθέτησή της η κ. Χαϊλατζίδου, αφήνοντας παράλληλα «αιχμές» σε πρώην συντρόφους της που αποχώρησαν από το κόμμα, λέγοντας πως «εμείς δεν φοβηθήκαμε, δεν δειλιάσαμε κάναμε τη δύσκολη επιλογή, την ώρα που ακραίες δυνάμεις θέλανε τη καταστροφή του λαού» Όπως σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του «είναι εδώ», ο Αλέξης Τσίπρας είναι εδώ και διεκδικεί μια νέα ευκαιρία από το λαό για να κυβερνήσει, σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από εκείνες που βίωσε η κυβέρνηση κατά την πρώτη της επτάμηνη θητεία. Η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής, εξαπέλυσε βολές και προς τα «παλαιά κόμματα και πρόσωπα», σημειώνοντας πως το «χθες δεν παρέδωσε ακόμη τα όπλα και δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας σε παρένθεση». «Σ αυτές τις εκλογές ο λαός θα επιλέξει με ποιους θα πάει μπροστά τη χώρα», είπε η κ. Χαϊλατζίδου, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν «με το χέρι στην καρδιά και μυαλό στο μέλλον».

Στο κυβερνητικό έργο των 7 μηνών αναφέρθηκε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μπέττυ Σκούφα, αναφέροντας πως παρά τις αντίξοες συνθήκες, η κυβέρνηση πέτυχε τη συζήτηση για το χρέος με τους εταίρους της, απέτρεψε τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου, θέσπισε νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κατάργησε το 5ευρω στα νοσοκομεία, προχώρησε τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Κλείνοντας την τοποθέτησή της, κάλεσε το λαό «να αποφύγει τη Σκύλα της δεξιάς και την Χάρυβδη της ανέξοδης αριστεράς».

«Δηλώνουμε παρόντες στον αγώνα και δεν επιλέγουμε την απόδραση στο όνομα μιας ιδεολογικής καθαρότητας. Δεν επιλέγουμε την φυγή και την ασφάλεια της αντιπολίτευσης», είπε από την πλευρά του ο Χάρης Τζαμακλής, ο οποίος και αυτός από την πλευρά του αναφέρθηκε στις σημαντικές αποφάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε ένα ιδιαίτερα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον και κάτω από ένα καθεστώς ασφυκτικών πιέσεων από τους εταίρους μας.

«Θέλουμε καθαρή εντολή, για να αφήσουμε πίσω μας όλο αυτό το σύστημα που έφερε τη χώρα σ’ αυτό το σημείο», είπε ο Στέργιος Καστόρης, κάνοντας λόγο παράλληλα για «οργανωμένο σχέδιο αριστερής παρένθεσης» από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από δυνάμεις του εξωτερικού και «πρόθυμους» του εσωτερικού.

Η απογοήτευση και η απελπισία που επικρατεί στο λαό μας, δεν είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πολύχρονων πολιτικών επιλογών, άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια τη χώρα μας, υποστήριξε ο Νίκος Μπονοβόλιας. Ο κ. Μπονοβόλιας, παραδέχθηκε ότι το μνημόνιο δεν υπήρξε επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αναγκαίος συμβιβασμός , που όμως οι επιπτώσεις του μπορεί να μετριαστούν με μια κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Μόνο αν ξεμπερδέψουμε με το παλιό θα μπορούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον», τόνισε η Μαρία Τοπαλίδου, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε καλά δείγματα γραφής κατά την διακυβέρνηση της χώρας, αναφέροντας σημαντικές αποφάσεις που πήρε για το δημόσιο σύστημα υγείας όπως η πρόσληψη 1000 ατόμων ως μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη ιατρικών και νοσηλευτικών αναγκών των νοσοκομείων μας.

« Η εμμονή στην πολιτική ακαμψία, είναι κάτι που η αριστερά το πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν», τόνισε η Δήμητρα Αρίσση σχολιάζοντας τη στροφή προς τον ρεαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνοντας ότι πρώτη φορά η αριστερά αναθεωρεί κάποιες επιλογές της χωρίς να περάσουν μερικές δεκαετίες. Η συνείδηση και η καρδιά μας ήταν πάντα καθαρή και μπαίνουμε στη μάχη με περισσότερο πείσμα, κατέληξε η κ. Αρίσση, ζητώντας «πολιτικό χρόνο για τις μεγάλες αλλαγές». Β.Ζ.