Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αυστηρώς… θηλυκό!

Το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων στην Πιερία!cid_ii_iee7e66x1_14fb745d6108975a

Τέσσερις γυναίκες απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη στην Πιερία, με επικεφαλής την 30χρονη δημοσιογράφο Ηλέκτρα Ορφανίδου. Το ψηφοδέλτιο συμπληρώνεται από τις Διαλεκτή Μπακαλου, Κατερίνα Ψημίτη και Πηνελόπη Παππα.

Όσον αφορά την πρώτη του ψηφοδελτίου, στο βιογραφικό της αναφέρει ότι γεννήθηκε στο Μάλμο της Σουηδίας από έλληνες γονείς.
Απο την παιδική της ηλικία το όνειρο της ήταν η δημοσιογραφία ενώ το ενδιαφέρον της, σύμφωνα με την ίδια, επικεντρωνόταν στα κοινωνικά ζητήματα και στην ανθρωπολογία. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο της Lund στον τομέα της κοινωνιολογίας και των νέων ελληνικών, στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο του Μάλμο στην επιστήμη της ανθρωπολογίας και τέλος στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης όπου σπούδασε δημοσιογραφία.
Μετά το τέλος τον σπουδών της εργάστηκε στο κρατικό Σουηδικό ραδιόϕωνο και τηλεόραση μέχρι να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα το 2012. Σήμερα εργάζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης αλλά και στο Κόντρα chanel της Αθήνας. Μιλάει ελληνικά, αγγλικά και σουηδικά ενώ η ζωή της μοιράζεται μεταξύ Κατερίνης και Θεσσαλονίκης.
Όσον αφορά την υποψηφιότητά της, η κ. Ορφανίδου, τονίζει: «Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα το αίτημα από την Ένωση Κεντρώων με πρόεδρο τον Βασίλη Λεβέντη να θέσω υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές στον νομό Πιερίας. Με απασχολούν ιδιαίτερα τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν αναπτυχθεί και ο ανθρώπινος πόνος λόγω της σημερινής οικονομικής ανέχειας. Θεωρώ βίαιη και τρομοκρατική πράξη την «φτωχοποίηση» της χώρας μου και την καταπάτηση των αξιών του κοινωνικού συνόλου. Αυτή την δύσκολη στιγμή έχουμε ανάγκη από Έλληνες ικανούς, Έλληνες στην ψυχή και στην συνείδηση για τη δημιουργία ενός κράτους-δικαίου που θα λειτουργεί ικανά για τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου», καταλήγει η πρώτη στη λίστα της Ένωσης Κεντρώων στην Πιερία.