Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Με νέα πρόσωπα και σχέδιο

Τους υποψήφιους βουλευτές Πιερίας παρουσίασε το ΠΑΣΟΚIMG_5766

Τους έξι υποψήφιους βουλευτές στην Πιερία, παρουσίασε χθες το μεσημέρι ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Χρήστος Τζιουβάρας. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου, έχει τεθεί ο Γιάννης Μαλτζάρης, ενώ ακόμα απαρτίζεται από τους Δαμιανό Καλπακίδη, Σάββα Πετρίδη, Δημήτριο Μαυροειδή, Ευαγγελία Μόχλα – Φαρμάκη και Βασίλη Ταβαντζή

«Το δίπολο μνημόμιο – αντιμνημόνιο έχει καταρρεύσει και, μαζί με την κατάρρευση του αντιμνημονιακού μετώπου έχει δημιουργηθεί ένας εύπορος πολιτικός τόπος συνεργασίας και συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, γύρω από μία κοινή εθνική στρατηγική οριστικής εξόδου από την κρίση», είπε στην αρχή της παρουσίασης του ψηφοδελτίου ο Γραμματέας της Ν.Ε. κ. Τζιουβάρας
Ο δημόσιος διάλογος που διεξήχθη στη χώρα όλη αυτή την περίοδο είχε πολλές ταλαντώσεις, σε σημείο να φτάσουμε να λένε κάποιοι ότι ίσως αποτελεί λύση η έξοδος από την Ευρώπη, ανέφερε ο Γραμματέας, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ λέει ότι τώρα, έστω και με καθυστέρηση πέντε ετών, είναι η ευκαιρία να μπούμε οριστικά στην Ευρώπη, από την άποψη ότι πρέπει να χτίσουμε θεσμούς και δομές για την οικονομία και κράτος, τη δικαιοσύνη, το ασφαλιστικό, το φορολογικό σύστημα, σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής, ώστε να πετύχουμε μία χώρα αντάξια των πολιτών της, να βρουν χώρο να αναπτυχθούν τα όνειρα της νέας γενιάς, να είμαστε κάποια στιγμή περήφανοι για την Ελλάδα.
Σχολιάζοντας το μνημόνιο, έκανε λόγο για «ένα δεσμευτικό κείμενο που πρέπει να τηρήσουμε», αλλά παράλληλα και μία αναγκαία συνθήκη ως προς την σταθεροποίηση και τις προοπτικές της Χώρας. «Δεν είναι όμως από μόνη της και μία συνθήκη ικανή να προσδώσει στη χώρα αυτό που χρειάζεται για ένα άλμα προς τα εμπρός.»
Όπως υποστήριξε ο κ. Τζιουβάρας χρειαζόμαστε και ένα «ελληνικό σχέδιο» που να υπερβαίνει το μνημόνιο, που να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χώρας. «Ένα σχέδιο που θα το πιστέψουμε πρώτα απ’ όλα εμείς οι ίδιοι, οι έλληνες πολίτες και που θα υπηρετεί τα συμφέροντα και τις προσδοκίες των ελλήνων πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι πλέον υπάρχει χώρος συνεννόησης μεταξύ των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και εκεί.
Μιλώντας για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι αυτοί απορρέουν και εναρμονίζονται πάντα με τους στόχους της χώρας, που τώρα είναι η σταδιακή με ασφάλεια και με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για την κοινωνία έξοδος από ένα μνημόνιο, «που δεν είναι αναπόφευκτο αλλά αποτέλεσμα ενός επταμήνου απαράδεκτης διαχείρισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»
Ο εκλογικός μας στόχος τώρα, είπε, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού τρίτου πόλου, γέφυρα διαλόγου, συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε την τρίτη θέση στο ΠΑΣΟΚ «ζήτημα Δημοκρατίας».
Σχολιάζοντας τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά, έκανε λόγο για δυνάμεις ιδεολογικά εκ διαμέτρου αντίθετες, σημειώνοντας: «Από τη μία έχουμε τη Νέα Δημοκρατία, που με ένα δικό της ελληνικό δεξιό τρόπο πιστεύει ότι η αγορά μπορεί να αυτορυθμίζεται ενισχύοντας και παράγοντας έτσι νέες κοινωνικές ανισότητες, και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει με έναν τυφλό, ιδεοληπτικό τρόπο ότι το κράτος μπορεί να είναι επιχειρηματίας, ενώ απεχθάνεται κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, μπαίνει εμπόδιο σε κάθε δημιουργική δύναμη που πάει να γεννήσει κάτι.»
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, το προσδιόρισε ως το μόνο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα, «λέει ναι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ναι στην επιχειρηματικότητα, δίνει χώρο να αναπτυχθούν ελεύθερα οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, αλλά με παράλληλα μέτρα προστασίας των αδυνάτων, με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.»
Καταλήγοντας ο κ. Τζιουβάρας, ανέφερε ότι γνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ ότι ο λαός του καταλογίζει πολλά. «Μας καταλογίζουν το γεγονός ότι η Χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο, αλλά και ότι υπήρχαν εύκολοι δρόμοι διαχείρισης της κρίσης που εμείς δεν ακολουθήσαμε. Τώρα οι πολίτες μπορούν πιο εύκολα να δουν ότι κάπου ανάμεσα σε αυτές τις κατηγορίες υπάρχει ένα ιστορικό, θεσμικό και μεταρρυθμιστικό ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ένα ΠΑΣΟΚ που έλεγε την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια, ότι έβαλε τη Χώρα πάνω από το κόμμα για να φτάσουμε σήμερα στο 7%, δεν δείλιασε ούτε μία στιγμή μπροστά στη μάχη επίλυσης των προβλημάτων.»