Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Θέλουν να κρυφτούν αλλά…

T.Ε. Πιερίας του ΚΚΕkke_2_02

Διεκδικώντας τα εύσημα της αστικής τάξης, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε προχτές non paper, όπου αραδιάζει τα …κατορθώματά της κατά τους 7 μήνες που διαπραγματευόταν για τα συμφέροντά της.

Υπενθυμίζει λοιπόν: «Καταφέραμε να εξοικονομήσουμε πόρους από τα πρωτογενή πλεονάσματα για δημόσιες επενδύσεις». «Να αποσπάσουμε για πρώτη φορά τη ρητή δέσμευση ότι αυτό το χρέος θα αναδιαρθρωθεί, ενώ οι άλλοι έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο». «Να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ». «Να έχει το νέο ανεξάρτητο Ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου έδρα την Ελλάδα και να ασκείται η διοίκηση και η διαχείρισή του από τις ελληνικές αρχές (…) μέρος των εσόδων του θα διατεθούν για χρηματοδότηση των δημοσίων επενδύσεων». Επειδή το σημείωμα έχει αποδέκτη το κεφάλαιο, δεν κάνουν τον κόπο να υπενθυμίσουν στο λαό τι κατάφεραν για τα δικά του συμφέροντα. Άλλωστε, για να ασκούν διαχείριση για το κεφάλαιο, πρέπει να χειραγωγήσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο απ” το λαό. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν βάλουν τα χεράκια τους και βγάλουν τα ματάκια τους, θυμίζοντας ότι τους πήρε 7 μήνες για να του φορτώσουν ένα ακόμα μνημόνιο με: Νέες μειώσεις στις συντάξεις, για τις οποίες ο Αλ. Τσίπρας είχε το θράσος σε τηλεοπτική του συνέντευξη να δηλώνει ότι μόνο 2% μείωση στις κύριες και 6% στις επικουρικές συμφώνησε, σε αντίθεση με τους προηγούμενους που τις είχαν μειώσει κατά 40%! Νέα φοροεπιδρομή στο ισχνό λαϊκό εισόδημα. Νέες ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα…

Έργα και ημέρες…
Έργα και ημέρες των υπουργών και βουλευτών που πήγαν στη Λαϊκή Ενότητα το 7μηνο που μας πέρασε. Έχουμε και λέμε εντελώς ενδεικτικά: Ψήφισαν αδιαμαρτύρητα το νόμο για την απελευθέρωση του ορίου του 1 εκατ. ευρώ για την ένταξη στην περιβόητη ρύθμιση των «100 δόσεων», προκειμένου να διευκολυνθεί το μεγάλο κεφάλαιο στη ρύθμιση των οφειλών του, «κουρεύοντας» ταυτόχρονα προσαυξήσεις εκατομμυρίων ευρώ από τα «φέσια» του προς το κράτος. Ψήφισαν στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση «έμπασε» στην ίδια ρύθμιση και τις οφειλές από κραυγαλέες φορολογικές παραβάσεις του μεγάλου κεφαλαίου ακόμα και για λαθρεμπόριο, χαρίζοντάς του και με αυτόν τον τρόπο κι άλλα εκατομμύρια ευρώ. Με πρόταση του Π. Λαφαζάνη, εντάχθηκε και ψηφίστηκε στο «μίνι φορολογικό» διάταξη για την πλήρη απαλλαγή από ΦΠΑ των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων που με υπηρεσίες και υλικό θα συμμετάσχουν στην κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου.
Ακόμα καμαρώνει ο ίδιος για τα παζάρια που έκανε ως υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου, με αφορμή την κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου (ΤΑΡ, «Turkish Stream»). Εχει και το δούλεμα όρια.