Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Ο θυμός δεν έφερε αποτελέσματα»

Μάξιμος Χαρακόπουλος:

IMG_5733

Την πεποίθηση ότι οι πολίτες τώρα πια ξέρουν και θα κάνουν πιο ορθές επιλογές στην κάλπη, εξέφρασε από την Κατερίνη ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Διάχυτη είναι η αισιοδοξία στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την επικράτηση του κόμματος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. «Προσερχόμαστε με αισιοδοξία», ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης κατά την χθεσινή του (προεκλογική) επίσκεψη στο νομό μας.

 

Ο πρώην Υπουργός, το πρωί της Τετάρτης παραχώρησε συνέντευξη εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την έκβαση των εκλογών, μια αισιοδοξία η οποία όπως είπε, βασίζεται σε «αντικειμενικά» δεδομένα.

«Η Νέα Δημοκρατία ξεκινά με βάση το 28% και με νέα ηγεσία. Την ίδια ώρα, απέναντί μας έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ακρωτηριασμένο, που έχει υπογράψει το 3ο μνημόνιο και κυρίως έχει διαψεύσει τις προσδοκίες που καλλιέργησε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

«Οι πολίτες τώρα πια ξέρουν και μπορούν να κάνουν πιο ορθές επιλογές», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του κατά την οποία επικέντρωσε στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δανειστών μας σε σχέση με τους αγρότες.

Εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση έκανε λόγο για «Αρμαγεδδών» μέτρων κατά των αγροτών, υποστηρίζοντας πως όσα μέτρα είχε αποτρέψει η κυβέρνηση Σαμαρά, τα επανέφερε με τη συμφωνία του ο ΣΥΡΙΖΑ «και μάλιστα πολύ χειρότερα».

Συνεχίζοντας την κριτική του, είπε ότι τελικά το μνημόνιο έσκισε τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο, ενώ κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με λογική και σύνεση, τονίζοντας πως «ο θυμός έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα» από εκείνα που προσδοκούσαν οι πολίτες.

Ερωτηθείς για την «επόμενη μέρα», υποστήριξε ότι η Ν.Δ. θα «μειώσει τις κραυγαλέες αδικίες» και αυτό μπορεί να γίνει με μικρότερο κράτος και λιγότερους φόρους. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν τα μέτρα είναι «να πάρει μπρος» η ιδιωτική πρωτοβουλία και πως αυτό είχε επιτευχθεί από την τελευταία κυβέρνηση συνεργασίας της Ν.Δ., αλλά διακόπηκε «βίαια» από τις εκλογές του Γενάρη στις οποίες οδήγησε τη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασιών την επόμενη μέρα των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του ζητά τη συνεργασία με τις άλλες δυνάμεις του Κοινοβουλίου από το 2009, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής διαβλέποντας την κρίση που έρχονταν καλούσε, ματαίως όπως αποδείχθηκε, σε συνεννόηση τα κόμματα.

Καταλήγοντας ο πρώην υπουργός, υπογράμμισε την ανάγκη μιας σταθερής κυβέρνησης συνεργασίας, σημειώνοντας ότι το κλίμα πολιτικής αστάθειας δεν ευνοεί την οικονομία της χώρας μας.

Β.Ζ.