Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

«Αυτοφωράκηδες» και… Μεϊμαράκηδες!

Στα Χανιά ο Τσίπρας, στα κανάλια ο Μεϊμαράκης

Β. Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας ψάχνει «αυτοφωράκια» Αλ. Τσίπρας: Δεν θέλω τον Μεϊμαράκη ούτε συνεργάτη, ούτε «αυτοφωράκια»Untitled-1

Από τον τόπο μας λείπει το αίσθημα της δικαιοσύνης. Οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά, κατά τη διάρκεια περιοδείας του. Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, επισήμανε.

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι – χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Τόνισε την ανάγκη να οικοδομηθεί, όπως είπε, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές. Στη συνέχεια είχε σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο Κισσάμου, Θοδωρή Σταθάκη. «Χαίρομαι που νέοι άνθρωποι ασχολούνται με τα κοινά. Έχει σημασία η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική, όχι ως καριέρα αλλά ως προσπάθεια να προσφέρεις στον τόπο» είπε ο τέως πρωθυπουργός. Ο κ. Σταθάκης έδωσε στο Αλέξη Τσίπρα υπόμνημα με τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και ένα καλάθι με παραδοσιακά προιόντα. Αργότερα σε ομιλία του στο «Τσατσαρωνάκειο Κέντρο Κισάμου», ο κ. Τσίπρας απάντησε και στον «υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ» όπως τον αποκάλεσε, ο οποίος είχε κάνει χρήση της λέξης «αυτοφωράκιας» για τον ίδιο. «Δεν τον θέλω ούτε για “αυτοφωράκια” ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια, αλλά αυτοφωράκια της ήττας στις εκλογές, όχι αυτοφωράκια της εξουσίας». Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι πότε βγαίνει και τον κατηγορεί ότι θέλει να κλέψει την ψήφο του λαού για να μείνει στην εξουσία και πότε ότι θέλει να αποδράσει. «Τι από τα δύο άραγε συμβαίνει; Και τα δύο μαζί δεν γίνονται» σημείωσε. Συνέχισε με επίθεση στους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ό,τι δεν κατάφεραν με την έλλειψη ρευστότητας, με την χρηματοπιστωτική ασφυξία, ό,τι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας έκλεισαν τις τράπεζες, ό,τι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας είχαν στήσει την παγίδα για να μας εξώσουν από την ευρωζώνη και να μας οδηγήσουν σε κατάρρευση των τραπεζών, προσπαθούν το καταφέρουν τώρα αυτή την φορά και με τη βοήθεια των εσωτερικών μας αδυναμιών. » Τα κάστρα λένε πέφτουν από μέσα. Και πράγματι το εγχείρημα της αριστερής παρένθεσης που δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν επτά μήνες που σταθήκαμε όρθιοι, επιχειρούν τώρα να το υλοποιήσουν μετά την απόφαση 30 αριστερών βουλευτών να ρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας.»

Σε δύο άξονες κινήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στο Mega: Τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας και εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν καλά πριν ψηφίσουν, επισημαίνοντας ότι η ψήφος διαμαρτυρίας δεν εμπεριέχει λύση. Κάλεσε, δε, τους πολίτες να μην απέχουν σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα στιγμή.
Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε εκ νέου τον πρώην πρωθυπουργό ότι επέλεξε τις εκλογές γιατί «κουράστηκε, θέλει να φύγει, δεν μπορεί, δεν το αντέχει» και πρόσθεσε: «Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί και όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει ’40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να” ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα».
Δήλωσε εκ νέου αντίθετος στις εκλογές εξπρές, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την επιλογή αυτή για να μην προλάβουν να μάθουν οι πολίτες τις συνέπειες του μνημονίου και καταλόγισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι ψευδόταν, καθώς είχε αποφασίσει από τις 12 Ιουλίου να πάει σε εκλογές όπως είπε σε συνέντευξή του, ενώ διαβεβαίωνε τους πολιτικούς αρχηγούς στις 24 Ιουλίου ότι δεν θα γίνουν εκλογές.