Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Μαγεία υπό το σεληνόφως

Εκπληκτικές μελωδίες από τις Χορωδίς της ΕΠΜ και του Αιγινίου, στην αρχαία Πύδναpolifoniki-xorodia1

Στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας, κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών με τη συμμετοχή της χορωδίας Fons Musicalis του Αιγινίου ταξίδεψαν όσους είχαν την ευκαιρία να είναι παρόντες στον όμορφο μουσικό και καλλιτεχνικό κόσμο.

Το συνταίριασμα του αρχαιολογικού πλούτου και της μουσικής πανδαισίας, που σιγά-σιγά αποκτά πολιτιστική υπόσταση με τις καθιερωμένες πια εκδηλώσεις στην Πύδνα, ήταν μια μοναδική εμπειρία και μια εξαιρετική βραδιά. Στον διάφωτο χώρο που είχε κατακλυστεί από χιλιάδες συμπολίτες μας με το αυγουστιάτικο φεγγάρι σαν υπερβατικό ενορχηστρωτή να αντανακλάται στα νερά του Θερμαϊκού, έλαμψαν τα διάσπαρτα μνημειακά σπαράγματα της Πύδνας, καθώς διασταυρώθηκαν η θαλασσινή με τη μουσική αύρα, σε μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, χρώματα και φως.
Στη σύντομη προσφώνησή του ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης και τόνισε πως για τη νέα δημοτική αρχή ο πολιτισμός είναι το ανεκτίμητο κεφάλαιο, που δένει το παρελθόν με το παρόν και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.
Τέτοιες εκδηλώσεις, συνέχισε, δίνουν χρώμα, νόημα και περιεχόμενο στην καθημερινότητά μας, διαμορφώνουν το ήθος και τον ψυχισμό των ανθρώπων και ανυψώνουν την κοινωνική και πολιτιστική ζωή του δήμου μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού τίμησε τον Πρ. Πρόεδρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών, κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και τον πρ. έφορο χορωδιών της, κ. Αντώνη Μπίντα. Με την σειρά η Εστία Πιερίδων Μουσών τίμησε τον απελθόντα πρόεδρό της κ. Κωνσταντινίδη για την πολύχρονη προσφορά του.