Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

Μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς στον Δρόμο Αλληλεγγύης για την μικρή Ηλιάννα

Με την συμμετοχή 800 και πλέον αθλητών- αθλητριών από όλη την Πιερία καθώς και από πολλές περιοχές της Ελλάδας ολοκληρώθηκε ο αγώνας δρόμου 5.000 μέτρων στον Σιδ. Σταθμό Κατερίνης το περασμένο Σάββατο. Ο αγώνας διεξήχθη για την οικονομική ενίσχυση της αποθεραπείας της μικρής Ηλιάννας.2

Αφετηρία και τερματισμός ήταν ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους. Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους, τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Εξοχής και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος και είχε την στήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.

1 Για το μήνυμα της εκδήλωσης έκανε λόγο ο π. Κυριάκος Κοκελίδης τονίζοντας ότι «η παρουσία του κόσμου στο Δρόμο Αλληλεγγύης στους δύσκολους αυτούς οικονομικά καιρούς μας δίνει ελπίδα και δύναμη για να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία». Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης καθώς και ο Πρόεδρος του Α.Μ.Ο. Εξοχής Σάββας Ζαπουνίδης. Στο αγωνιστικό μέρος νικητής ήταν ο Παναγιώτης Γραμμένος με 16.49 , δεύτερος τερμάτισε ο Συμεών Συμεωνίδης με 17.23 , και τρίτος ο Ελευθέριος Κεχρινόπουλος με 17.35, όλοι μέλη του συλλόγου «ΖΕΥΣ». Στις γυναίκες διακρίθηκαν οι Αλέκα Σουλιώτου με 22.21, δεύτερη η Αγγελική Αγαθαγγελίδου με 22.31, μέλη του Συλλόγου «ΖΕΥΣ» ενώ τρίτη τερμάτισε η Sedlascova Helena των Ολύμπιων Δρομέων Λεπτοκαρυάς με 23.03. Αναμνηστικά του αγώνα δόθηκαν στις τρεις πολυπληθέστερες συμμετοχές και ειδικότερα στις «Γεράκια» με επικεφαλής την Καλλιόπη Καρτσαμπά, ακολούθησε ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κώστας Καρυώτη και τρίτη ομάδα η Sakura Judo Club του Άλεξ Εφραιμίδη. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι ανάλογες δράσεις θα έχουν πάντα την στήριξη του Δήμου.

10 Τα αναμνηστικά απένειμαν, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Παντελεήμων καθώς επίσης οι π. Κυριάκος Κοκελίδης και Γεώργιος Βέτσος, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Α.Μ.Ο. Εξοχής , ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος. Επίσης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Δρομέων απένειμαν αναμνηστικά στους συνδιοργάνωνες. Τα αναλυτικά αποτελέσματα καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα δημοσιευθούν σύντομα. Η Οργανωτική Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους -Τροχαία Κατερίνης και τον Διοικητή Τσαουσίδη Δημήτρη -Δημοτική Αστυνομία -Σώμα Εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, – Φιλαρμονική του Δήμου Κατερίνης – Εθελοντές του συλλόγου «ΖΕΥΣ» – Eνοριακούς επιτρόπους του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους -Eθελοντές του ΑΜΟ Εξοχής – Τάσο Μαβίδη- Flying Team για την αεροφωτογράφιση – όλοι όσοι συνέβαλαν στο κλείσιμο των δρόμων -Στις γυναίκες που ετοίμασαν τα παραδοσιακά εδέσματα και παρέμειναν στο χώρο για την καθαριότητα – Στους μουσικούς Πάρη Χαλκίδη και Μιχαηλίδη Γιώργο – Στον Βαγγέλη Θεοδώρου για τον ήχο Θερμές ευχαριστίες απευθύνει επίσης στους Νερό «Διός» Μεντεκίδης ΑΕ και κάβα ποτών Μαρίας Ιωακειμίδου για την χορηγία νερών στον αγώνα Δημοτικό Σύμβουλο και Παραγωγό από την Ράχη Πιερίας Δημήτριο Ντούρο για την χορηγία φρούτων Μύλοι Κουτσιαρή Eκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» Ανθοπωλείο Δεμερτζίδης Super Market Πίτσιας Αρτοζαχαροπλαστείο «Κυψέλη» – Στα παγωτά ΕΒΓΑ – Κεσανλής. Πάνω από όλα ευχαριστεί όλους όσοι προσήλθαν στον αγώνα για να τρέξουν και όλους όσοι συνέβαλαν οικονομικά στην στήριξη της μικρής Ηλιάννας χωρίς να συμμετάσχουν αγωνιστικά.