Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

«Να καλυφθούν τα κενά»

Θεοδωράκης: Δεν έκαναν το καθήκον τους για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες
Την ελπίδα του, η υπηρεσιακή κυβέρνηση να καλύψει τα κενά και να αναπληρώσει την απουσία πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα και να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες τα σχολεία που φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ανάγκες εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Από τις κατασκηνώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, στον Άγιο Ανδρέα, τις οποίες επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακή, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δεν έκαναν το καθήκον τους απέναντι σε αυτά τα παιδιά.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος περιηγήθηκε στους χώρους των κατασκηνώσεων και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με παιδιά, γονείς και συνοδούς-φροντιστές και να ακούσει τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, εξήρε το έργο των εθελοντών που ανιδιοτελώς προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, καταγγέλλοντας ότι «το υπουργείο Παιδείας έχει αμελήσει να κάνει το καθήκον απέναντι σ” αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους».
Απόψε, Δευτέρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού θα βρεθεί ενώπιον τριών δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που θα του τεθούν. Παράλληλα, θα έχει ζωντανό διάλογο με τους πολίτες.
Από το επιτελείο του Ποταμιού επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση, η οποία επελέγη ως ουσιαστικότερη από μια «καθέδρας» ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη.