Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Τέσσερα σημεία για να «σπάσει το απόστημα» της διαπλοκής

Ημερίδα για το ποδόσφαιρο διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίαςlogo_syriza-Medium

Ημερίδα για το ποδόσφαιρο, διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στα γραφεία του κόμματος στη Κατερίνη.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο συντονιστής του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πανταζίδης ο συντονιστής αθλητισμού Βόρειας Ελλάδας Στέφανος Τσίφκας, ο συντονιστής αθλητισμού Ν. Δράμας Χρήστος Φεστερίδης μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης παράγοντες και προπονητές ποδοσφαίρου του νομού μας.
Ο κ. Πανταζίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό και κυρίως για το ποδόσφαιρο, ανέλυσε τις παρεμβάσεις της επτάμηνης διακυβέρνησης και ακολούθησε διάλογος με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων για τους τρόπους προώθησης του εναλλακτικού σχεδίου του κόμματος με σύμμαχο τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας.
Με δεδομένη την κατάσταση που δημιουργήθηκε όλα τα χρόνια, το αθλητικό μοντέλο που κυριάρχησε στη χώρα τροφοδοτούσε το κλίμα του ατομικισμού, της ανάθεσης, των πελατειακών σχέσεων και του παραγοντισμού. Στην επαγγελματική του διάσταση, σύμφωνα με τον κ. Πανταζίδη, το μοντέλο αυτό στηρίχθηκε στην αδιαφάνεια, σε αντιδημοκρατικές διαδικασίες, σε συνθήκες διάχυτης ανομίας και κρατικής διαπλοκής, στην φοροδιαφυγή και στην σπατάλη.
«Προωθούμε και διαμορφώνουμε το σχέδιο μας για τον αθλητισμό και για το ποδόσφαιρο πάνω σε σωστές βάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συντονιστής του Αθλητικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα για τον επαγγελματικό αθλητισμό ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει, οι οικονομικές λειτουργίες των ΠΑΕ ΚΑΕ ΤΑΠ να εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των Υπουργείων Οικονομικών και Εμπορίου, να συγκροτηθεί ελεγκτικό συνέδριο στην ΓΓΑ, να γίνει διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος και τέλος να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με την μικτή λειτουργία αθλητικών σωματείων ΤΑΠ Εταιριών Λαϊκής Βάσης.
Επίσης, προτείνει τον «εκδημοκρατισμό του νομοθετικού πλαισίου» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και σε συνεργασία με τα υγιή τμήματα της κοινωνίας που ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, «σπάμε το «απόστημα» της διαπλοκής, του παραγοντισμού και των πελατειακών σχέσεων που με ευθύνη, όλων όσων κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια, οδήγησαν τον αθλητισμό σε ανυποληψία κάνοντας τον έναν φτωχό συγγενή του σύγχρονου Ευρωπαικού αθλητισμού.»