Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Βόλτα στους αμπελώνες της Πιερίας

Ο τρύγος ξεκίνησε2

Με τον «Ολυμπιάτη αήρ» και την αύρα του Θερμαϊκού, ένα ολόκληρο καλοκαίρι να δροσίζουν τους αμπελώνες της Πιερίας ώστε να δώσουν εξαιρετικής ποιότητας σταφύλι και να χαρίσουν στο κρασί τα αρώματα του, τώρα έχει έρθει και η ώρα του τρύγου!

Στην όμορφη περιοχή της Πύδνας (Κίτρος) και στους γραμμικούς αμπελώνες της οικογένειας Χρυσοστόμου και Αδάμου, βρέθηκε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς την ώρα του τρύγου. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει ως σκοπό την προώθηση της οινικής κουλτούρας της περιοχής μέσω των τοπικών ποιοτικών οίνων και να καταστεί η Πιερία ως ένας κορυφαίος οινικός προορισμός.
Ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφίας Μαυρίδου προσκαλεί τους φίλους του κρασιού και του οινοτουρισμού να ζήσουν μια όμορφη εμπειρία, πραγματοποιώντας αυτές τις μέρες, μια βόλτα στους αμπελώνες της Πιερίας.
Παράλληλα μπορούν στα οινοποιία, να απολαύσουν ολόφρεσκο χυμό σταφυλιού που μπαίνει στις δεξαμενές, μετατρέπετε σε μούστο και στην συνέχεια στους εξαιρετικούς οίνους της Πιερίας.
Τα σταφύλια για την παραγωγή των οίνων Πιερίας (Π.Γ.Ε.) προέρχονται αποκλειστικά από επιλέξιμα σταφύλια προς οινοποίηση και από αμπελοτεμάχια που περιλαμβάνονται στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή της Πιερίας. Για την παραγωγή δε των οίνων, τηρούνται οι εγκεκριμένες προδιαγραφές του προϊόντος.
H μαγική ώρα του τρύγου έφτασε και μη την χάσετε