Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Βλέπει πρωτιά

Περιοδεία του προέδρου της Ν.Δ.mm

Την ώρα που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης περιόδευε στην Αχαϊα, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξαπέλυε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική έναντι των ΑΜΕΑ και ο Φώτης Κουβέλης κατά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη συνεργασία τους!

Στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα περιόδευσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αγρότες, καθώς και με τη Διοικούσα Επιτροπή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Μείμαράκης ανέφερε ότι στόχος της ΝΔ είναι να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων και σημείωσε ότι δεν πρέπει σε αυτές τις εκλογές να χαθεί καμία ψήφος. «Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα» εκτίμησε και αναγνωρίζοντας ότι στις προηγούμενες εκλογές οι Έλληνες ψήφισαν και με το θυμικό, αναρωτήθηκε αν αξίζει να ψηφίζει κανείς με θυμό όταν, όπως είπε, αυτό μας κόστισε 90 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα και αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ επισήμανε ότι δεν πρέπει να χαθούν τα κονδύλια. Επίσης, επεσήμανε ότι η στάση της ΝΔ απέτρεψε την αύξηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ δεσμεύτηκε πως τα μέτρα για τους αγρότες δεν θα περάσουν. Ο κ. Μεϊμαράκης, μίλησε χθες στο κλειστό Γυμναστήριο Πάτρας.

Βολές Θεοδωράκη σε ΣΥΡΙΖΑ για τα ΑΜΕΑ Την ελπίδα του, η υπηρεσιακή κυβέρνηση να καλύψει τα κενά και να αναπληρώσει την απουσία πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα και να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες τα σχολεία που φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ανάγκες εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Από τις κατασκηνώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, στον Άγιο Ανδρέα, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δεν έκαναν το καθήκον τους απέναντι σε αυτά τα παιδιά. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος περιηγήθηκε στους χώρους των κατασκηνώσεων και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με παιδιά, γονείς και συνοδούς-φροντιστές και να ακούσει τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, εξήρε το έργο των εθελοντών που ανιδιοτελώς προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, καταγγέλλοντας ότι «το υπουργείο Παιδείας έχει αμελήσει να κάνει το καθήκον απέναντι σ” αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους».

Κουβέλης κατά ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ
Για αντιδημοκρατική πρακτική και υφαρπαγή της απόφασης για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο τέως πρόεδρος Φώτης Κουβέλης.
«Μια μειοψηφία 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός -παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ- υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος» σημειώνει.
Ο κ. Κουβέλης συνεχίζει λέγοντας ότι ανέκαθεν υπηρέτησε με προσήλωση τη δημοκρατία: «Το ίδιο θα πράξω και τώρα, συγκαλώντας άμεσα, ως ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα προσδιορίσουμε τη στάση μας εν όψει των επικείμενων εκλογών. Πιστεύω απόλυτα ότι η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική» καταλήγει.
Αιχμηρός ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 υπενθύμισε: «Έχουμε παράδοση στο χώρο της Αριστεράς να τηρούμε τις συλλογικές αποφάσεις. Να ακούγονται δηλαδή όλες οι απόψεις και καλώς ακούγονται, αλλά στη συνέχεια, όταν λαμβάνονται οι αποφάσεις, να τηρούνται. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης, δεν θα τηρήσει τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων.
» Αν κάποιος πιστεύει ότι η συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση -όπως άκουσα δηλώσεις σήμερα του πρώην προέδρου- αυτή είναι μια πολιτική στάση αντίθετη από αυτή της ΔΗΜΑΡ και τις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων. Δεν μπορεί να κρύβεται ο οποισδήποτε πίσω από οποιοδήποτε διαδικαστικό θέμα, προκειμένου να δικαιολογήσει τις πολιτικές του αποφάσεις. Το τι κάνει η ΔΗΜΑΡ είναι ένα ζήτημα και ως πρόεδρος αυτό διασφαλίζω, τι κάνει η ΔΗΜΑΡ. Οι ατομικές πορείες είναι ένα άλλο ζήτημα που δεν αφορά τη ΔΗΜΑΡ.»