Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά / Τοπικά Νέα

«Μύθου λόγια της γης και τ’ ουρανού»

Φεστιβάλ Ολύμπου και Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνηςlykeio_ellhnidon_1_copy Πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, η δραματοποιημένη μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης με τίτλο «Μύθου λόγια της γης και τ’ ουρανού».

Με αθρόα προσέλευση του κόσμου, παρά τα παιχνιδίσματα του καιρού, με συμπρωταγωνιστές του ΛΕΚ τα αδερφά Λύκεια Βέροιας, Γιαννιτσών και Κιλκίς, ήταν μία ξεχωριστή βραδιά, αντάξια των εκδηλώσεων που φιλοξενεί ο ΟΡΦΕΟ.
Με παρούσες τις Πιερίδες Μούσες να δίνουν έναυσμα για τραγούδι και χορό, τον Ήφαιστο, εκπροσωπώντας τους Ολύμπιους Θεούς, να σφυρηλατεί τις ασπίδες και τα σπαθιά για να τα παραλάβει ο Μεγαλέξανδρος με τους άνδρες του και μετά τη θυσία να ξεκινήσει περήφανος πάνω στο άλογό του, τη μακρινή νικηφόρα εκστρατεία.
Καταπληκτικά κείμενα, δεμένα αρμονικά με το χορό και τη θεατρική μεταφορά τους, ευφάνταστη σκηνοθεσία με τη ζωντάνια και το κέφι όλων των συντελεστών μας ταξίδεψαν, μας άφησαν να ονειρευτούμε σε μία μέθεξη αλλοτινών καιρών.
Συμπρωταγωνιστές μας τα Λύκεια των Ελληνίδων Βέροιας, Γιαννιτσών και Κιλκίς, τα Διοικητικά Συμβούλια και τους χορευτές και δασκάλους τους, ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τιμή και τη συμμετοχή τους.
Το Δ.Σ του ΛΕΚ απόλυτα ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα , ευχαριστεί:
-τον ΟΡΦΕΟ για την τιμή να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού στη παράστασή μας
- την Αντιπεριφερειάρχη κ.Σοφία Μαυρίδου για τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους στους δύσκολους καιρούς
-τον κ.Γιώργο Τσακνάκη, εκπαιδευτικό και χορευτή μας για την επιμέλεια των κειμένων
- τους χορηγούς
- τους εθελοντές «ηθοποιούς» Γιώργο Τσαρδούνη και Νικόλαο Καραδημήτρη
- τον Ιππικό Όμιλο Δίου
- Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γονείς των μικρών χορευτών που εκτός του ότι μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, μας στήριξαν για άλλη μία φορά ηθικά και υλικά.
- Τους χορευτές, μικρούς και μεγάλους, που θυσίασαν μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών και οχι μόνον, για τις συνεχείς πρόβες και το άριστο αποτέλεσμα.
- Ευχαριστούμε όλους εσάς που βρεθήκατε κοντά μας και σ’ αυτήν την προσπάθεια και απολαύσατε ο,τι με πολύ κόπο όλοι οι συντελεστές προσπάθησαν, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς.
Με εκτίμηση,
το Δ.Σ ΛΕΚ