Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά / Τοπικά Νέα

Συναυλίες και εκθέσεις στο Σπιτάκι Ενιπέα

Με τη συμμετοχή και του Φοίβου Δεληβοριά11

Καλλιτεχνικό διήμερο στο παραδοσιακό «Σπιτάκι» που βρίσκεται στο φαράγγι τού Ενιπέα στο Λιτόχωρο, με την πραγματοποίηση συναυλιών και εκθέσεων εικαστικών, αργυροχρυσοχοΐας, φωτογραφίας αλλά και ταινιών μικρού μήκους.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν συναυλία τού γνωστού τραγουδιστή Φοίβου Δεληβοριά, κατά την πρώτη μέρα, με την παρουσία πλήθους κόσμου, καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής, αργυροχρυσοχοΐας, φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους. Την επόμενη μέρα, παράλληλα με τις εκθέσεις, τοπικό καλλιτεχνικό σχήμα ψυχαγώγησε ντόπιους και επισκέπτες, ερμηνεύοντας πολλά και ποιοτικά τραγούδια.
Ως προς τις εκθέσεις, τη ζωγραφική τέχνη εκπροσώπησε με τα έργα του ο γνωστός Λιτοχωρίτης εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Πίτσιος. Από την πλευρά της η Λάλα Ντιλάιλα που ασχολείται με την αργυροχρυσοχοΐα, παρουσίασε δικά της χειροποίητα κομψοτεχνήματα ενώ εκτέθηκαν και φωτογραφίες τού Αλέξανδρου Δερβίση.
Κατά την παρουσία του, την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, ο Φοίβος Δεληβοριάς είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εκθέσεις και να συζητήσει με τους καλλιτέχνες.
Με τον Γιάννη Πίτσιο ο Φοίβος Δεληβοριάς είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από την τέχνη τού Λιτοχωρίτη εικαστικού αλλά και για τα έργα ζωγραφικής που παρουσίασε, για τα οποία τον συγχάρηκε. Ιδιαίτερα όμως στάθηκε στο έργο που σχετίζεται με τον αναρριχητή στον Όλυμπο, όπως επίσης και σε εκείνο το έργο που αναφέρεται στη δημιουργική παρουσία τής γυναίκας στη γη.