Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά / Τοπικά Νέα

Ο Γκάντι στον… Θερινό Δωδεκάλογο

Αύριο στον Καπνικό Σταθμό από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης2015081701

Η Εθελοντική Ομάδα με μια σειρά ταινιών οι οποίες μας κράτησαν και θα μας κρατήσουν παρέα όλο το καλοκαίρι, προσπαθεί να αναβιώσει τον παλιό καλό και κλασικό Θερινό Κινηματογράφο. Έτσι, απόψε εκεί γύρω στις 9, μόλις το φως της ημέρας πέσει για τα καλά, ο Μαχάτμα Γκάντι σας καλεί να γνωρίσετε τη ζωή και το έργο του.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί με τρόφιμα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, αλλά και με φάρμακα το Κοινωνικό Φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου. Δύο κιλά τρόφιμα από το υστέρημα μας, θα αποτελέσουν μεγάλη βοήθεια στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ως προαιρετικό αντίτιμο.

Η ταινία Ο Γκάντι, κατεχόμενος από βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα και αγάπη για τη χώρα του, ξεκινάει έναν αγώνα για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού. Μετά από σκληρό και μακρύ αγώνα πετυχαίνει το σκοπό του, προσπαθώντας πάντοτε να τηρεί απαρέγκλιτα το βασικό του «πιστεύω»: την αποφυγή χρήσης βίας. Ο αγώνας του, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε το μένος των Βρετανών: Άλλωστε, προφανώς αυτοί βρίσκονται πίσω από το βίαιο θάνατό του: ο Γκάντι δολοφονείται το 1948 στην Μπίρλα του Δελχί. Η αληθινή ιστορία του Μαχάτμα Γκάντι, του Ινδού δικηγόρου που έγινε ηγέτης ενός λαού κι έμεινε στην ιστορία ως παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης. Η αριστουργηματική ταινία «Γκάντι» είναι μια βιογραφική και ιστορική συγχρόνως ταινία, που αφηγείται τη ζωή του ανθρώπου που οδήγησε ουσιαστικά την Ινδία στην ανεξαρτησία της από την αγγλική κυριαρχία. Ο Μοχάντας Καραμσάν Γκάντι γεννήθηκε στο Πορμπαντάρ της Ινδίας, τον Οκτώβριο του 1869. Επισκέφτηκε την Αγγλία για πρώτη φορά το 1888 για σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και, μετά, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του (το 1914), επισκέφθηκε την Σαουδική Αραβία. Η ταινία του Ρίτσαρντ Ατένμπορο είναι μια λαμπρή παραγωγή, ένα σύγχρονο επικό φιλμ τρίωρης διάρκειας, που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και τιμήθηκε με οκτώ Όσκαρ: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου (στον Τζον Μπρίλεϊ) φωτογραφίας (στους Μπίλι Γουίλιαμς και Ρόνι Τέιλορ), πρώτου αντρικού ρόλου (στον Μπεν Κίνγκσλεϊ), κοστουμιών (στους Τζον Μόλο και Μπανού Αθάλια), καλλιτεχνικής διεύθυνσης (στους Στιούαρτ Κρεγκ και Μπομπ Λενγκ) και μοντάζ (στον Τζον Μπλουμ).