Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Βρέθηκαν οι μετανάστες

 

Καταδίωξη και σύλληψη δουλέμπορου στην ΨέριμοΒρέθηκαν οι μετανάστες

Μετά από περιπετειώδη καταδίωξη από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Ψερίμου συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος είχε προλάβει και είχε αποβιβάσει σε δύσβατη περιοχή του νησιού 22 μετανάστες, ανάμεσα τους και μια έγκυο γυναίκα.

Ταλαιπωρημένη η έγκυος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τις πρωϊνές ώρες της Κυριακής, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας περιπολικού σκάφους της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου εντοπίσθηκε ύποπτο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος.

Ο χειριστής του, μόλις αντιλήφθηκε το περιπολικό, προσπάθησε να διαφύγει αλλάζοντας πορεία και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, με τον διωκόμενο να μην σταματά στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πληρώματος και κατά την εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών, να προσκρούει στην αριστερή πλευρά του περιπολικού σκάφους.

Μπροστά στον κίνδυνο, μέλος του πληρώματος του περιπολικού έριξε προειδοποιητικά πυρά με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το ταχύπλοο και να συλληφθεί ο χειριστής του.

Μετά από έρευνες, στη συνέχεια, εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή στις δυτικές ακτές της Ψερίμου 22 αλλοδαποί.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί στις 12 Αυγούστου στο Γύθειο και είχε εξαρθρωθεί κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις δουλέμποροι.