Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μοναδικό κριτήριο η αποφυγή της ραγδαίας φτωχοποίησης του λαού

Οι αναφερόμενες στο κείμενο ιδιότητές μου δεν με «βαρύνουν», αλλά με τιμούν. Ομοίως, τις τιμώ και εγώ επί 34 συναπτά έτη ως μαχόμενος και μη εναγκαλιζόμενος εξουσίες και εξουσιαστές δικηγόρος και ως ενεργό μέλος της Αριστεράς επί 41 συναπτά έτη. Όμως, με την ιδιότητα του βουλευτή κατ’ άρθρο 51, παρ. 2 του Συντάγματος αντιπροσωπεύω το Έθνος. Δεν αντιπροσωπεύω μόνον τον εαυτό μου ή μόνον την οικογένειά μου ή μόνον την επαγγελματική μου ιδιότητα ή μόνον την συνδικαλιστική μου ιδιότητα ή μόνον την κομματική μου ιδιότητα ή μόνον το μέρος εκείνο της τοπικής και όλης της ελληνικής κοινωνίας που θεωρεί – και το σέβομαι – ότι η ψήφος μου είναι λανθασμένη ή μόνον τους δικηγόρους. Στη δική μου νοητική και αξιακή κλίμακα όλα αυτά (εαυτός, οικογένεια, πρόσωπα, κοινωνικές ομάδες, φορείς ιδιοτήτων κ.λ.π.) περιλαμβάνονται στην έννοια «Έθνος» του Συντάγματος. Την 5-2-2015 στο Σύνταγμα ορκίσθηκα να υπακούω και με την ορκωμοσία μου ουδεμία ιδιότητα αποτίναξα επειδή ουδεμία εξ αυτών συνιστά «βάρος» για μένα. Συνεπώς, τα ξημερώματα της 23-7-2015 ψήφισα ΝΑΙ με την ιδιότητα του βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που αντιπροσωπεύει το Έθνος – άρα και τον Ελληνικό Λαό, του οποίου η αποφυγή της χρεωκοπίας και της άμεσης και ραγδαίας φτωχοποίησής του αποτέλεσε το μοναδικό κριτήριό μου.

Από τα αναφερόμενα στο δελτίο τύπου πιθανολογώ ότι ο συντάκτης ή οι συντάκτες του κειμένου αγνοεί(-ούν) ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος έχει συστήσει υπό τον Αρεοπαγίτη κ. Κράνη νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Αν είχα ερωτηθεί κατά τους έξι μήνες της μέχρι τώρα βουλευτικής θητείας μου θα είχε (-αν)  ενημερωθεί για την αναληφθείσα πρωτοβουλία του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, καθώς  και για τις αναληφθείσες πρωτοβουλίες των δικηγόρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – περιλαμβανομένου και εμού.

Τέλος, θεωρώ ότι η προτροπή στην κατακλείδα του δελτίου τύπου να αναλάβω από τώρα δράση και πρωτοβουλίες και να εισηγηθώ σχετικώς στη Βουλή για υιοθέτηση λύσεων ως προς τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι αχρείαστη υπό την έννοια ότι από τις πρώτες ημέρες της βουλευτικής μου θητείας δρω και αναλαμβάνω πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή μαζί με όλους τους δικηγόρους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και αχρείαστη, καλοδέχομαι την προτροπή ως πρόταση για μελλοντική αλληλοενημέρωση και ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, ελπίζοντας ότι ο – γενικώς και αορίστως αναφερόμενος – δικηγορικός κόσμος της Κατερίνης, στον οποίο και εγώ δικαιούμαι να αναφέρομαι, θα ξεπεράσει την «έκπληξη και την αμηχανία» που προκάλεσε το ύφος και το περιεχόμενο του δελτίου τύπου του Δ.Σ. του Συλλόγου του», καταλήγει ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής.

Επιμέλεια κειμένου: Β.Ζ.