Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

Μένει πάντως βουλευτής ο Μπόσμπαχ

Κορυφαίος αντάρτης της Μέρκελ παραιτείται από επιτροπή στη Βουλή λόγω ΕλλάδαςΜένει πάντως βουλευτής ο Μπόσμπαχ
Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου, προανήγγειλε ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, διαμαρτυρόμενος για την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση.
«Το αργότερο με το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, βαδίζουμε με τεράστια βήματα στον δρόμο μιας ‘ένωσης μεταφοράς πόρων’. Δεν μπορώ να συμπορευθώ σε αυτό. Όχι από πείσμα, αλλά από πεποίθηση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», δήλωσε ο κ. Μπόσμπαχ, σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ, της εκλογικής του περιφέρειας (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία).
Εξήγησε ότι θα διατηρήσει την έδρα του στη γερμανική Βουλή καθώς, όπως είπε, αν την εγκατέλειπε, θα απογοητεύονταν πολλοί από τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι τον είχαν ψηφίσει ειδικά λόγω της στάσης του στο θέμα της κρίσης στην Ευρωζώνη.
Η παραίτηση του κ. Μπόσμπαχ, ο οποίος έχει καταψηφίσει όλα πακέτα βοήθειας για την Ελλάδα, θα υποβληθεί επισήμως όταν ανοίξει και πάλι το Μπούντεσταγκ τον Σεπτέμβριο.