Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η αγωνία παραμένει

Σημαντικές οι συνέπειες στον τουρισμό με την αύξηση του ΦΠΑ λέει η πρόεδρος της ΕΞΕΠparalia-plaja-fete

Λίγες μόλις μέρες μετά τους κραδασμούς που προκάλεσε το δημοψήφισμα, αλλά και τη συμφωνία που δίνει ελπίδες για ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, εκφράζει την αγωνία της και την δικαιολογημένη ανησυχία της.

Σε δηλώσεις της η Ευαγγελία Ξυπτερά, σημειώνει ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι δείχνει να ομαλοποιείται η κατάσταση σε ο,τι αφορά τις τράπεζες, αν και υπάρχουν ακόμη σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο, εκφράζει την εύλογη ανησυχία και την αγωνία του τουριστικού κλάδου για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου στο νομό μας.
Περιμένουμε, επισημαίνει η κ. Ξυπτερά, ότι όσο περνάει ο καιρός και εξομαλύνεται η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και η αγορά. Έχουμε ήδη χάσει ένα μεγάλο μέρος των κρατήσεων, ελπίζουμε να μην υποστούμε νέο πλήγμα, από αστάθμητους παράγοντες.
Χαρακτήρισε θετική την καμπάνια για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος που αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά εξέφρασε παράλληλα τι επιφυλάξεις της για το αν μπορούν να αναπληρωθούν τα κενά. Σε ο,τι αφορά φυσικά την αύξηση του ΦΠΑ που επηρεάζει τον κλάδο, τόνισε πως έχει σημαντικές συνέπειες στα ξενοδοχεία.
Να σημειωθεί ότι στην Πιερία φιλοξενούνται τουρίστες από τα Βαλκάνια και την Γερμανία, ενώ μικρότερο ποσοστό από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.