Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

Στρατιωτική βάση μεταξύ των στόχων

«Περιμένουμε την ώρα Χ»: Συλλήψεις προπαγανδιστών της ISIS στην ΜπρέσιαΣτρατιωτική βάση μεταξύ των στόχων
Δύο άνδρες πακιστανικής και τυνησιακής καταγωγής συνελήφθησαν στην Μπρέσια της Ιταλίας με την κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων και της προπαγάνδας μέσω Διαδικτύου στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.
Μεταξύ των στόχων που είχαν «δείξει» μέσω Twitter ήταν στρατιωτική βάση -με αμερικανική στρατιωτική παρουσία- κοντά στην Μπρέσια, ο Καθεδρικός Ναός του Μιλάνου και το Κολοσσαίο.
Ωστόσο, βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας και δεν είχαν σε αυτήν την φάση την ικανότητα και τα μέσα να επιτεθούν στα συγκεκριμένα σημεία, όπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας Μαουρίτσιο Ρομανέλι.
Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες σχεδίαζαν να ταξιδέψουν σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος για να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση, ενώ την ίδια στιγμή συνέλεγαν πληροφορίες από το Διαδίκτυο για το πώς να διεξάγουν «ιερό πόλεμο».
Οι συλληφθέντες -ένας 27χρονος Πακιστανός και ένας 35χρονος Τυνήσιος- έκαναν συνεχή προπαγάνδα μέσω Διαδικτύου υπέρ των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Ο 35χρονος Τυνήσιος είχε δημιουργήσει στο Twitter τον λογαριασμό Islamic_State_in_Rome, στον οποίο είχε αναρτήσει απειλές κατά της Ιταλίας με φόντο αξιοθέατα σε Ρώμη και Μιλάνο «Είμαστε παντού, στους δρόμους σας. Εντοπίζουμε τους στόχους και περιμένουμε την ώρα Χ» ήταν ένα από τα μηνύματά του.
Μεταξύ των στόχων που είχαν «ορίσει» μέσω Twitter ήταν στρατιωτική βάση -με αμερικανική παρουσία- κοντά στην Μπρέσια, ο Καθεδρικός του Μιλάνου και το Κολοσσαίο.