Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Κόντρα στο ρεύμα». Θυμάσαι;

«Ανοιχτή» επιστολή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας σε βουλευτές της Πιερίας

2015072101

Με Λουίτζι Πιραντέλο, απάντησε η βουλευτής Μπέττυ Σκούφα

Προ των ευθυνών τους, έθεσε η ΕΟΔνΠ τους δύο από τους τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ (αφού ο Ζήσης Ζάννας, όπως σημειώνει έχει διαχωρίσει τη θέση του), για τη στάση που θα κρατήσουν στη Βουλή, ενόψει των μέτρων που ψήφισε ή θα ψηφίσει η Βουλή.

Η επιστολή, ήρθε μια μέρα πριν την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή (ψηφίστηκαν χθες το βράδυ), όπου σύμφωνα με την Εθελοντική Ομάδα «θα πλήξουν με βάναυσο τρόπο τα ήδη φτωχοποιημένα τμήματα της κοινωνίας», αφού ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνονται μέτρα όπως η επιτάχυνση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και τα νέα χαράτσια. «Είναι τα χαράτσια για τα οποία εμείς, η πρωτοβουλία πολιτών “Κόντρα στο ρεύμα”, έδωσε έναν μεγάλο αγώνα, στον οποίο –προς τιμήν σας– συμμετείχατε κι εσείς», τονίζεται στην επιστολή. «Αγωνιστήκαμε και παλέψαμε ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην υλοποίηση σχεδίων μαζικής εκποίησης του εθνικού μας πλούτου, ενάντια στην κοινωνική διάλυση εκατοντάδων χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενάντια στην διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας, ενάντια στις πολιτικές επιλογές που γέννησαν κοινωνικά ιατρεία, παντοπωλεία και κοινωνικές κουζίνες αλληλεγγύης. Τον αγώνα αυτό και την συμμετοχή σας στα κινήματα των πολιτών, επικαλεστήκατε και γίνατε βουλευτές», αναφέρει σε άλλο σημείο στην επιστολή, συμπληρώνοντας πως για τα μέλη της ΕΟΔνΠ δεν έχει αλλάξει τίποτα και ο ίδιος αγώνας συνεχίζεται. «Εσείς, θα συμμετέχετε σε μία ψηφοφορία μέτρων, τα οποία κατά κοινή ομολογία, αν περάσουν, θα βυθίσουν την κοινωνία σε μεγαλύτερη απόγνωση. Θα περισσέψουν τα κοινωνικά ιατρεία και θα μεγαλώσουν οι ουρές στα συσσίτια», προειδοποιεί η Εθελοντική Ομάδα, η οποία καταλήγει υπενθυμίζοντας την θετική στάση της κας Σκούφα και του κ. Τζαμακλή στην πρωτοβουλία «κόντρα στο ρεύμα».

Απάντηση με… Πιραντέλο Με τη φράση του Λουίτζι Πιραντέλο, «έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις», σχολίασε τις βολές που δέχθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης, η κ. Σκούφα. Η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο σχόλιό της, δεν απαντά απ’ ευθείας στην ΕΟΔνΠ, αλλά γενικώς σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κ. Σκούφα σε συνέντευξή της στην ΕΠΤΑ (20 Ιουλίου 2015), υπερασπίστηκε και αιτιολόγησε την απόφασή της να ψηφίσει τα μέτρα λέγοντας «Δεν μπορείς να κυβερνάς μια χώρα και να συνεχίζεις να έχεις μόνο αντιπολιτευτικό λόγο. Το «όχι» δηλώνει μια άρνηση και το ερώτημα είναι πλέον είναι η κατάφαση. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κατάφαση σε κάτι ή τουλάχιστον εγώ δεν το βλέπω να υπάρχει. Εφόσον η κατάφασή σου, στο απόλυτο «κάτι άλλο», στην έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ευρώπη, δεν συνάδει με την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που είναι η διαμόρφωση μιας άλλης κατάστασης στην Ευρώπη, δεν βρίσκω κατά πόσο αυτά τα δύο μπορούν να συμπλεύσουν.»

Και η κόντρα συνεχίζεται Το «λακωνικό» σχόλιο της κ. Σκούφα, δεν έμεινε αναπάντητο από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης, η οποία εξέδωσε μια ακόμη ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η παράφραση του Luigi Pirandello “Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις”, προφανώς ισχύει και για εσάς: Ετσι είναι, επειδή εσείς έτσι νομίζετε. Βαθυστόχαστη, η απάντησή σας κυρία Σκούφα και εντελώς συμπωματικά, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας. Δηλαδή, αυτό έχετε να πείτε σε όλους εμάς που ερμηνεύουμε την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ως νέο αδιέξοδο και καταστροφή της χώρας; -Αυτό έχετε να πείτε στο 62% των πολιτών που βροντοφώναξαν ΟΧΙ και σας έδειξαν τον δρόμο της σύγκρουσης με τους δανειστές και την ολιγαρχία εντός Ελλάδας; -Αυτό έχετε να πείτε στους χιλιάδες εξουθενωμένους συμπολίτες μας που στήνονται για ένα πιάτο φαγητό στην ουρά των κοινωνικών παντοπωλείων και των συσσιτίων; -Αυτό έχετε να πείτε στους πολίτες της Κοινωνικής Κουζίνας Αλληλεγγύης, στους οποίους τάξατε επαναστάσεις και σήμερα τους οδηγείτε και πάλι στην ζητιανιά στις εισόδους των Super Market? -Αυτό έχετε να πείτε στα χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά που χάνουν τα σπίτια τους, στις χιλιάδες επιχειρήσεις που διαλύονται καθημερινά εξ αιτίας των δικών σας επιλογών; -Αυτό έχετε να πείτε, αντί να απολογείστε για όλα αυτά που υποσχεθήκατε προεκλογικά και σήμερα στηρίζετε μία συμφωνία η οποία εξοντώνει τους Έλληνες και υλοποιεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας;»