Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Υπονομεύεται η λαϊκή κυριαρχία»

Ξεκινά κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτραadedy2

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ένα νέο μνημόνιο λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων, μαζικών εκποιήσεων, υποθήκευσης του Δημόσιου πλούτου της χώρας και ανατροπής ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί τα μέλη της σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ «το μνημόνιο αυτό υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού προβλέπει νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ.
Η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση της πρώτης δέσμης των αντιλαϊκών μέτρων, εισάγει για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015, μία δεύτερη δέσμη σκληρών μνημονιακών μέτρων που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
-Τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να γίνονται δίκες-εξπρές σε ζητήματα που θα αφορούν πλειστηριασμούς ακινήτων, έτσι ώστε αυτά τα ακίνητα να περιέλθουν στα «νύχια» τραπεζών και funds-«γερακιών» του εσωτερικού και του εξωτερικού.
-Την ενσωμάτωση, στο Εθνικό δίκαιο της χώρας μας, της Κοινοτικής Οδηγίας για την «ανάκαμψη» και την εξυγίανση των τραπεζών. Η οδηγία αυτή προβλέπει ότι σε περίπτωση αποτυχίας και εκκαθάρισης των τραπεζών επιλαμβάνονται οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνεχίζουμε τους αγώνες για:
-Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.
-Την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
-Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.
-Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας.»