Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ο Όλυμπος, μας χρειάζεται!

Έκκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας2013072901

Την βοήθεια όλων μας, για να προστατέψουμε τον Όλυμπο τη δύσκολη εβδομάδα που διανύουμε, ζητά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να… χαρίσουμε μια μέρα από το καλοκαίρι μας στο δάσος!

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, στο μήνυμά της αναφέρει, πως η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη! Πυροσβεστική και Στρατός βρίσκονται σε επαγρύπνηση και με έκτακτες περιπολίες φρουρούν τον Όλυμπο. Η συμβολή των πολιτών σε αυτό το έργο, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη χρονική στιγμή, είναι άκρως σημαντική και κρίνεται απαραίτητη.

Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Νίκου Λυγερού, από την διάλεξη της 17ης Ιουλίου, στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου, καλεί τους πολίτες να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους για να προστατέψουμε το σημαντικότερο στολίδι του τόπου μας: τον Όλυμπο! Πριν είναι αργά! «Ας σκεφτούμε για μια στιγμή, ότι όταν καίγεται ο Όλυμπος δεν καίγεται μόνο ένα βουνό, ένα ανώνυμο οικοσύστημα, αλλά το παρελθόν μας, ο πολιτισμός μας, ένα σύμβολο πολύ σημαντικό για τον Ελληνισμό και μια ουσία που δεν γεννιέται αν καταστραφεί. Είναι εύκολο να κάψεις ένα σύμβολο, είναι δύσκολο να το δημιουργήσεις.» Όσοι επιθυμούν, να συμβάλουν στην προσπάθεια, μπορούν να επιλέξουν ημερομηνία και να δηλώσουν συμμετοχή, μέσω της ιστοσελίδας otoposmou.gr