Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Από την Ελληνική Πρωτοβουλία

Οικονομική δωρεά για την ενίσχυση της Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων ΘεσσαλονίκηςΑπό την Ελληνική Πρωτοβουλία
Οικονομική ενίσχυση ύψους 50.000 δολαρίων ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) στο Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις (MDA Hellas), με στόχο κυρίως να υποστηριχθεί η λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων Θεσσαλονίκης στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.
Παράλληλα θα καλυφθούν και ανάγκες χρηματοδότησης των αντίστοιχων μονάδων της MDA Hellas σε Αθήνα και Πάτρα, τόσο σχετικά με τα λειτουργικά τους έξοδα όσο και με την παροχή απαραίτητου εξοπλισμού.
«Λαμβάνοντας υπόψη την δυσχερή κατάσταση στη χώρα, η Ελληνική Πρωτοβουλία, μέσω της δωρεάς αυτής, επιδιώκει να προσφέρει ουσιαστική στήριξη σε μια κοινωνική ομάδα που επηρεάζεται άμεσα από αυτή, και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της τρέχουσας κοινωνικής κρίσης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η MDA είναι μία διεθνής οργάνωση με 185 παραρτήματα ανά τον κόσμο, με σκοπό τη στήριξη των ατόμων με μυϊκή δυστροφία. Η ΜDA Hellas ιδρύθηκε το 2000 και μέσα στα 14 χρόνια λειτουργίας της κατάφερε να ιδρύσει τρεις πλήρως εξοπλισμένες Ειδικές Μονάδες Νευρομυϊκών Παθήσεων σε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, προσφέροντας σε ασθενείς ανά τη χώρα, απαραίτητη ιατρική φροντίδα και υποστήριξη. Σήμερα, η Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει σε σύνολο 250 ασθενείς ετησίως, προσφέροντας υπηρεσίες όπως ιατρικές εξετάσεις και πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα διαφόρων ειδικοτήτων. Η Μονάδα υποστηρίζει επίσης τους ασθενείς, μέσω της παροχής συμβουλευτικής αλλά και όλων των απαραίτητων εγγράφων σχετικά με τα δικαιώματα που τους παρέχει η πολιτεία, όπως επιδόματα και άλλες παροχές.
Ο διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Μιχάλης Πρίντζος, δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στην Ελληνική Πρωτοβουλία, η δωρεά αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για ουσιαστική στήριξη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μέσα στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας. Η MDA Hellas είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα οργανισμού, ο οποίος μέσα από τη στήριξή μας, θα μπορέσει να ενισχύσει τη δραστηριότητά του, στηρίζοντας έτσι όλους εκείνους που το έχουν ουσιαστικά ανάγκη».
Η πρόεδρος του ΔΣ της MDA Hellas, Βάνα Λαβίδα, προσέθεσε: «Η δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι ζωτικής σημασίας για την MDA Hellas, καθώς υποστηρίζει πλήρως τη λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων Θεσσαλονίκης στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Οι συνέπειες της κρίσης είναι μεγάλες και πολυδιάστατες για τους ασθενείς μας, με οποιαδήποτε ‘μείωση’ στις προσφερόμενες υπηρεσίες των Μονάδων μας, να γίνεται ένα ακόμα εμπόδιο στην καθημερινότητά τους. Αυτή η δωρεά μας βοηθάει να κρατήσουμε το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει η Μονάδα της Θεσσαλονίκης και παράλληλα να στηριχθούν οι Μονάδες σε Αθήνα και Πάτρα».