Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Παραπλανητικός (;)

Απάντηση για τίτλο δημοσιεύματος της «Π» από τον βουλευτή Ζήση Ζάννα

zannas_zisis

Την «ένσταση» του για τον χθεσινό τίτλο δημοσιεύματος (Αυτή η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης), εκφράζει με επιστολή του στην «Π», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ζήσης Ζάννας. Το ίδιο κείμενο, αναρτήθηκε στο eptanews.gr και στο dionolympos.gr.

 

Η δημοσιογραφική δεοντολογία, επιβάλλει να δημοσιεύσουμε την απάντηση του κ. Ζάννα (ακόμα κι αν δεν το ζητούσε), αλλά δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα να απαντήσουμε επί της δικής του ένστασης.

Ο κ. Ζάννας, αναφέρει:

Κύριοι συντάκτες,

Ο τίτλος δημοσιευμάτων σας (Αυτή η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης) είναι παραπλανητικός και ουδόλως ανταποκρίνεται στο νόημα των δηλώσεών μου.

Ελπίζω από παράβλεψη και όχι εσκεμμένα παραλείψατε τη συνέχεια της πρότασης την οποία σας παραθέτω και θα επιθυμούσα να επαναδημοσιεύσετε ορθά.

Η ακριβής μου δήλωση έχει ως εξής: «Άλλωστε η κυβέρνηση αυτή έχει ημερομηνία λήξης όχι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.»

Ευχαριστώ

Ζήσης Ζάννας

Βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ  

Η απάντηση της «Π»

Δεν μπορώ να κατανοήσω τι ακριβώς διαφορετικό εννοεί ο κ. Ζάννας από αυτό που αναφέρει ο τίτλος (Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης) και ο οποίος δεν ήταν σε εισαγωγικά, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για πιστή μεταφορά των λόγων του.

Επιπλέον, όποιος διάβασε όλο το κείμενο σίγουρα θα πρόσεξε ότι αναφέρει όλη την ανάρτηση του βουλευτή, εννοείται και το «επίμαχο» κομμάτι. Έτσι λοιπόν στο συγκεκριμένο κείμενο (Πολιτεία 15 Ιουλίου 2015, σελ. 3) αναφέρεται μεταξύ άλλων το εξής: «Ο βουλευτής Πιερίας, στην ίδια ανάρτηση επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να καταψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και καλεί την κυβέρνηση “την ύστατη αυτή στιγμή να αποσύρει την συμφωνία”, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έχει ημερομηνία λήξης όχι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.»

Αν κάτι θα μπορούσε να θεωρηθεί από τον κ. Βουλευτή, ότι είναι «μετέωρο» στο συγκεκριμένο δημοσίευμα και χρήζει διευκρίνησης από πλευράς του, είναι μόνο το σημείο που αφορά τα άμεσα σχέδιά του. Αν δηλαδή το «όχι» που είπε στο τρίτο μνημόνιο συνεπάγεται παραίτηση του από τη Βουλή ή αν θα ακολουθήσει την πεπατημένη της κ. Βαλαβάνη, του κ. Πετράκου και πιθανότατα πολλών ακόμη συντρόφων του, οι οποίοι θα παραμείνουν στη Βουλή, διαφωνώντας με τις πιο βασικές επιλογές του αρχηγού τους.

Βαγγέλης Ζαμαντζάς

Διευθυντής