Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αυτή η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης

Νέα παρέμβαση του βουλευτή Ζ. ΖάνναZannas

«Χρωστάμε στο λαό μας, στους ποιητές και τους συνθέτες μας, όχι στις τράπεζες», αναφέρει ο βουλευτής Πιερίας

Θα καταψηφίσω το μνημόνιο και καλώ την κυβέρνηση την ύστατη στιγμή, να αποσύρει τη συμφωνία, αναφέρει σε νέα παρέμβασή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής Ζήσης Ζάννας.

Ο κ. Ζάννας επανήλθε, με αφορμή ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού τύπου το οποίο αναφερόταν σε (άλλη) ανάρτηση του βουλευτή Πιερίας κατά την οποία απεικονίζονταν ο ναζιστικός σταυρός με 18 αστεράκια όμοια με εκείνα της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Απ” όλες τις δηλώσεις μου τα ΜΜΕ επέλεξαν μία προχθεσινή μου ανάρτηση στο fb με την ευρωπαϊκή σημαία σε σχήμα αγκυλωτού σταυρού. Μάλιστα ψευδώς δήλωσαν ότι την φιλοτέχνησα καθώς δεν έχω γνώσεις γραφιστικής αλλά την κατέβασα από τα social media όπου την δημοσίευσαν χιλιάδες χρήστες», σχολιάζει ο βουλευτής, συμπληρώνοντας πως δεν νιώθει καμία ανάγκη να απολογηθεί για την σημερινή «αυταρχική, αντιδημοκρατική, γραφειοκρατική και νεοφιλελεύθερη Ευρώπη», αλλά να αγωνιστεί για τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια του λαού, ως παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης. Ο βουλευτής Πιερίας, στην ίδια ανάρτηση επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να καταψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και καλεί την κυβέρνηση «την ύστατη αυτή στιγμή να αποσύρει την συμφωνία», υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έχει ημερομηνία λήξης όχι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. «Χρωστάμε στο λαό μας, στους ποιητές και τους συνθέτες μας, όχι στις τράπεζες», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζήσης Ζάννας, ο οποίος ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζει αν μετά την ανοιχτή διαφωνία του με την κυβέρνηση θα παραδώσει την έδρα του ή θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τους Πιεριείς είτε ως ανεξάρτητος είτε μέσα από μια άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία ενδεχομένως να προκύψει από τα «σπλάχνα» του κυβερνώντος κόμματος.

Στα 107 μέλη (από τα 201) της Κ.Ε. που απορρίπτουν τη συμφωνία
Από τα 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα 107 υπογράφουν κείμενο με το οποίο στρέφονται κατά του νέου Μνημονίου και ζητούν να συγκληθεί το όργανο. Στα υπογράφοντα μέλη, είναι και ο κ. Ζάννας, καθώς και πολλά γνωστά στελέχη του κόμματος.
Οπως αναφέρουν στο κείμενό τους «στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας».
«Η συμφωνία με τους “θεσμούς” ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας» συνεχίζουν.
«Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών. Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος ζητούν την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούν τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.