Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Την Κυριακή είμαστε κλειστά

Να μην λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή «συστήνει» ο Εμπορικός Σύλλογος στα μέλη τουk-news-katasthmata

Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί λόγω των εξελίξεων στην οικονομία «επικρίνει» ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, ένα κλίμα αβεβαιότητας που συνεχίζει να υπάρχει και ενώ ήδη έχουμε μπει στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

Σε επιστολή του προς τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, δεν παίρνει θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία (μένοντας απλά στις διαπιστώσεις), ενώ καλεί τα μέλη του, να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 19 Ιουλίου η οποία αποτελεί την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων.
Αναλυτικά, στην επιστολή το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, αναφέρει: «Έως και σήμερα, όλο αυτό το διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων, ως Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης δεν λάβαμε πολιτική θέση επί των εξελίξεων καθώς όλοι μας ως επιχειρηματίες γνωρίζουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της μιας ή της άλλης επιλογής αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι σε πολιτικό επίπεδο κανείς δεν μπορεί να μιλάει εκ μέρους κανενός. Ο καθένας μας εκπροσωπεί τον εαυτό του, τις πολιτικές απόψεις του και γνωρίζει καλύτερα τι είναι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του, εκφράζοντάς το μέσω της ψήφου του. Το μόνο θέμα όμως που θα θέλαμε να επισημάνουμε και να κατακρίνουμε είναι το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που δικαίως δημιουργήθηκε στους συμπολίτες μας ενώ η όλη κατάσταση επιδεινώθηκε με την επιβολή των capital controls και της τραπεζικής αργίας, επηρεάζοντας άμεσα όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας και τη λειτουργία των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.
Και μέσα στο όλο κλίμα της αβεβαιότητας για το αύριο, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου 2015 ελπίζοντας ότι άμεσα θα υπάρξει ανάκαμψη και ότι τελικώς το κλίμα θα ομαλοποιηθεί.
Ειδικά δεν την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, η οποία εκ του Νόμου 4177/2013 εντάσσεται στο πλαίσιο των 7 Κυριακών το χρόνο, συστήνουμε τα καταστήματα της πόλης μας να παραμείνουν κλειστά, καθώς ήδη ο καθημερινός τζίρος και τα ταμεία των επιχειρήσεών μας θεωρούνται κλειστά.»
Να σημειωθεί, ότι όσοι έμποροι έχουν απορίες σχετικά με το αν είναι υποχρεωτική η λειτουργία των καταστημάτων τους την ερχόμενη Κυριακή, μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης.