Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Χτυπούσαν» εξοχικά στο Λιτόχωρο

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί για σωρεία κλοπώνφωτο αρχείου

Η λεία τους ξεπερνά τις 14.000 ευρώ και περιλαμβάνει, ηλεκτρικές συσκευές, μηχανήματα, εργαλεία κοσμήματα, διάφορα εμπορεύματα και άλλα.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου, πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε περιοχή της Πιερίας.

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 20, 21, 24, 38, και 38 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Επιπλέον στην δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ένας ημεδαπός ηλικίας 52 ετών για διευκόλυνση παράνομης διαμονής σε τρεις εκ των δραστών. Ειδικότερα, από την έρευνα, προέκυψε ότι οι πέντε αλλοδαποί, ενεργώντας από τον Ιούνιο του 2013, είτε από κοινού είτε με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και δρώντας κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενέχονται σε 10 συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, με απώτερο σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους. Πιο συγκεκριμένα, διέρρηξαν τρία καταστήματα, έξι εξοχικές κατοικίες και ένα Μουσείο, απ’ όπου αφαίρεσαν, ηλεκτρικές συσκευές/μηχανήματα, εργαλεία, κοσμήματα, μεταλλικά σκεύη και διάφορα εμπορεύματα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 14.200 ευρώ. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους, καθώς και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν ως αποθήκες στο Λιτόχωρο, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Επίσης οι τέσσερις εκ των δραστών δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη διαμονή τους στη χώρα. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι τρεις εκ των δραστών (20, 21 και 38 ετών) ενοικίαζαν και διέμεναν σε οικία 52χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.