Τα Ολύμπια Νέα

Οικονομία

Τηλεφωνική επικοινωνία με Τσίπρα

Τουσκ: Οι δανειστές να κάνουν προτάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέουςΤηλεφωνική επικοινωνία με Τσίπρα
Σε αξιόπιστες και ρεαλιστικές προτάσεις εκ μέρους της Αθήνας ελπίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση αυτή οι ελληνικές προτάσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από εξίσου ρεαλιστικές προτάσεις των δανειστών για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Μόνο έτσι θα έχουμε μία κατάσταση «win-win», τονίζει ο Τουσκ -ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του, όπως δήλωσε, την υποβολή ρεαλιστικών προτάσεων.
Και σε αυτή την περίπτωση, οι προτάσεις της Αθήνας θα πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχα ρεαλιστικές προτάσεις εκ μέρους των δανειστών για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο Τουσκ -αναρτώντας τη σχετική δήλωση λίγο αργότερα και στο Twitter.
Μιλώντας από το Λουξεμβούργο όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ, ο Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε ότι έχουμε τρεις ημέρες για λύση, αναφέροντας παράλληλα πως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι απαιτείται για τη διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης.
Μία καλή συμφωνία την Κυριακή θα πρέπει να είναι αρκετή για τα εθνικά Κοινοβούλια, σημείωσε.
Ο Ξαβιέ Μπετέλ από πλευράς του δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει και εκείνος εντός της ημέρας με τον Αλέξη Τσίπρα για να του ζητήσει «σοβαρές» προτάσεις.