Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά / Τοπικά Νέα

Σε πείσμα των καιρών!

Με θέατρο συνεχίστηκε ο «Θερινός Δωδεκάλογος»1

Τι κι αν κρατάνε τις τράπεζες κλειστές! Ο Θερινός Δωδεκάλογος συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με την ίδια ένταση και με το ίδιο ακριβώς πάθος με το οποίο ξεκίνησε.

Την Τετάρτη το βράδυ, στη θεατρική σκηνή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, στην καταπράσινη αυλή δίπλα ακριβώς από τους πανέμορφους φούρνους και κάτω από τον έναστρο ουρανό, φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκπληκτική κωμωδία του Θεάτρου Πήγασος, το έργο του Σάκη Σερέφα, «Έναν φιδέ. κι ακίνητος!», σε σκηνοθεσία του Χάρη Αμανατίδη.
Το θέατρο Πήγασος έριξε τη δική του σατιρική ματιά πάνω στις αγωνίες των ανθρώπων που τραβάνε γερό ζόρι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης μα δεν γονατίζουν.
Μια θεατρική παράσταση η οποία παρουσιάστηκε ως ένα αυτοσαρκαστικό σχόλιο για την πόζα του θεάτρου στις μέρες μας. Διάλογοι με τους οποίους διακωμωδείται εντέχνως η κατάσταση – πολιτική και κοινωνική – την οποία όλοι μας βιώνουμε. Ή αλλιώς, όπως θα μπορούσε ο καθένας από εμάς να πει, γελάμε με τα χάλια μας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράσταση ενώ με τον προαιρετικό όπως πάντα οβολό του (τρόφιμα και φάρμακα) ενίσχυσε τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου.
Επόμενο ραντεβού, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και του Θερινού Δωδεκάλογου, την Τρίτη 14 Ιουλίου με Θερινό Σινεμά σε έργο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες