Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Θα έρθει νέο «κύμα» επισκεπτών;

Αβεβαιότητα στους τουριστικούς επιχειρηματίες για τις κρατήσεις που δεν… γίνονται

1

Ακυρώσεις δεν υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν ούτε και κρατήσεις για μετά τις 15-20 Ιουλίου

Στενεύουν τα περιθώρια για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Πιερίας, οι οποίες προς το παρόν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους έναντι τουριστών και προμηθευτών, ωστόσο η έλλειψη ρευστού, αναμένεται να δυσκολέψει την προμήθεια αγαθών.

Όπως ανέφερε στην «Π» η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά από όσα ίσχυαν την πρώτη εβδομάδα που έκλεισαν οι τράπεζες. Οι επισκέπτες, δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση όλων των συναδέλφων μας και δεν παρατηρούνται ελλείψεις.
«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων από ξένους επισκέπτες» διαβεβαίωσε η κ. Ξυπτερά, σημειώνοντας ωστόσο ότι όσες ακυρώσεις γίνονται προέρχονται από Έλληνες, οι οποίοι σαφώς και δικαιολογημένα έχουν επηρεαστεί από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Η πρόεδρος της ΕΞΕΠ, σημείωσε ότι το ανησυχητικό είναι, ότι δεν υπάρχουν νέες κρατήσεις αν και βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. «Όσοι ξένοι είχαν κάνει κρατήσεις, έχουν έρθει όλοι, όμως αυτές οι κρατήσεις είναι μέχρι τις 15-20 Ιουλίου», ανέφερε. Η κ. Ευαγγελία Ξυπτερά, συμπλήρωσε, ότι από τις επαφές που έχει με όλους τους συναδέλφους της στην Πιερία, φαίνεται να μην υπάρχει «νέο κύμα» επισκεπτών για μετά τις 20 Ιουλίου και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει. «Μπορεί να μην έγιναν ακυρώσεις ξένων, αλλά δεν υπάρχουν και νέες κρατήσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας η κ. Ξυπτερά, τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία των επιχειρήσεων, αν και οι συναλλαγές γίνονται με δυσκολία λόγω των κλειστών τραπεζών. «Οι προμηθευτές μας, επιμένουν να πληρώνονται σε ρευστό και αυτό δυσκολεύει τις συναλλαγές», ανέφερε. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν υπάρχει έλλειψη αγαθών στην αγορά. Αναφερόμενη στο μέλλον, υπογράμμισε την ανάγκη να τελειώσει το κλίμα αβεβαιότητας το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι επιπτώσεις να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες.

Β.Ζ.