Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

Η ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Κατερίνη

Συγχαρητήρια από την UEFA και την ΕΠΟ για την παρουσία των φιλάθλων, αλλά και την αρτιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεωνaaaaa

 

Η εντυπωσιακή προσέλευση των φιλάθλων της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής στον πρώτο αγώνα του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (UNDER 19) της UEFA   και η όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, δικαιώνει τον τίτλο που της αποδόθηκε ως «Κατερίνη, η Ποδοσφαιρική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

 

Παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα, οι φίλαθλοι έδωσαν τον «τόνο» στην καθημερινή  ζωή της πόλης με έναν εντελώς μοναδικό και γεμάτο ζωντάνια παλμό και ύφος, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Η Κατερίνη αποδεικνύει τις δυνατότητες που διαθέτει στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Παράλληλα, επιτυγχάνεται ο στόχος μας να αποτελέσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μια γιορτή για όλους και κυρίως για τους νέους που ζουν σε αυτήν, καθώς και να αφήσει τις απαραίτητες υποδομές, που δημιουργήσαμε ως πολύτιμη κληρονομιά μετά τη λήξη του».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος κάλεσε το φίλαθλο κοινό «να συνεχίσει να στηρίζει τους ποδοσφαιριστές όλων των εθνικών ομάδων, σε όλη τη διάρκεια της πολυήμερης παρουσίας τους στα γήπεδα της Πιερίας».

Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί, την προσεχή Παρασκευή στο Α’ ΔΑΚ θα φιλοξενηθεί στις 21:00, ο αγώνας Γερμανίας – Ολλανδίας, την Κυριακή και ώρα 21:00, η  Εθνική μας ομάδα θα αναμετρηθεί  με την Γαλλία, ενώ την Δευτέρα στις 21:45 θα διεξαχθεί το παιχνίδι μεταξύ Ρωσίας – Γερμανίας.

 

Συγχαρητήρια από UEFA και ΕΠΟ

Τις θερμότερες ευχαριστίες στον φίλαθλο κόσμο των πόλεων της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της απευθύνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και όχι μόνο.

Όπως τονίζεται, η απόφαση της ΕΠΟ να παραιτηθεί από πιθανά έσοδα και να διαθέσει δωρεάν τα εισιτήρια της διοργάνωσης, δεν εξασφάλιζε, από μόνη της και δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στη χώρα μας, την αθρόα προσέλευση θεατών κάθε ηλικίας και φύλου στα γήπεδα. Αυτό που αποδείχτηκε, επομένως, κατά τις δύο πρώτες ημέρες του UEFA EURO U19 είναι ότι η απήχηση και η διείσδυση του ποδοσφαίρου στην κοινωνία εξακολουθεί να είναι ευρεία.

«Επ’ ευκαιρία, επιθυμούμε να μεταφέρουμε προς τον φίλαθλο κόσμο τα συγχαρητήρια που δεχτήκαμε από την UEFA για την – πέραν κάθε προσδοκίας – εντυπωσιακή παρουσία του στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, στο AEL FC Arena και στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας», αναφέρεται σε άλλο σημείο

Σημειώνεται, οτι από την UEFA η Οργανωτική Επιτροπή έλαβε συγχαρητήρια για την αρτιότητα των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις προπονητικές και αγωνιστικές ανάγκες των συμμετεχουσών Εθνικών Ομάδων στο UEFA EURO U19 και ειδικότερα για την ποιότητα των χλοοταπήτων που αναβαθμίστηκαν για να καλύπτουν τις διεθνείς προδιαγραφές και οι οποίοι, με σωστή χρήση, θα μείνουν παρακαταθήκη στις περιοχές που φιλοξενούν τη διοργάνωση.