Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

Παγκόσμιο ρεκόρ νίκης με… 38-0 από τα νησιά Φίτζι!

Νέο ρεκόρ νίκης στο ποδόσφαιρο πέτυχαν τα νησιά Φίτζι, συντρίβοντας με 38-0 τη Μικρονησία. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη στο 21-0, ενώ ο Αντόνιο Τουιβούνα σημείωσε δέκα τέρματα!fiji_football

 

Τα νησιά Φίτζι κατέχουν πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ νίκης σε διεθνές παιχνίδι στο ποδόσφαιρο, καθώς συνέτριψαν με 38-0 την Πολυνησία, στο πλαίσιο των Pacific Games.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 21-0, ενώ στη διαμόρφωση του εκπληκτικού αυτού σκορ συνέβαλλε τα μέγιστα ο ποδοσφαιριστής Αντόνιο Τουιβούνα, πετυχαίνοντας δέκα τέρματα! Σημειώνουμε ότι η Μικρονησία έχασε το πρώτο της παιχνίδι με αντίπαλο την Ταϊτή, με σκορ 30-0!

Σύμφωνα με τα στατιστικά της FIFA, το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Αυστραλία, η οποία είχε νικήσει το 2001 την Αμερικανική Σαμόα, με 31-0, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2002.

Η 15η διοργάνωση των Pacific Games ολοκληρώνονται στις 18 Ιουλίου. Συμμετέχουν και οι 24 χώρες που συνθέτουν τα νησιωτική συμπλέγματα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία κλήθηκαν για πρώτη φορά και θα συμμετάσχουν στα αθλήματα του τάε κβον ντο, της ιστιοπλοΐας, του ράγκμπι και της άρσης βαρών.