Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Η μητρόπολη ανοίγει την αγκαλιά της

Στην Κατερίνη 50 παιδιά από την ΠαλαιστίνηDSC_0111 DSC_0069 DSC_0077 DSC_0080 DSC_0083 DSC_0085 DSC_00981 DSC_0066

 

Πενήντα παιδιά και αραβορθόδοξοι νέοι, φιλοξενούνται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην Κατερίνη. 

 

Η αποστολή έφθασε στην Ελλάδα την Παρασκευή, προκειμένου να φιλοξενηθεί για μία εβδομάδα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Σκοπός της επίσκεψης είναι η αλληλογνωριμία και εκκλησιαστική συνεργασία, ιδιαίτερα μέσω ανταλλαγών νέων.

Κατά την παραμονή τους στην Πιερία οι αραβορθόξοι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε λατρευτικές συνάξεις, να προσκυνήσουν σε τόπους θρησκευτικού ενδιαφέροντος, να γνωρίσουν τις ομορφιές των Πιερικών ακτών και να γευθούν την ελληνική φιλοξενία.

Την αποστολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της Εκκλησιαστικής Σχολής Σβορώνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επικεφαλής κληρικών, συνεργατών και κλιμακίου μελών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους, δήλωσε τη χαρά του για την έλευσή τους, ευχήθηκε καλή και ευχάριστη παραμονή. Τους κάλεσε, μάλιστα, να μην επηρεαστούν από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, ζήτησε όμως τις προσευχές όλων υπέρ της Πατρίδας μας.