Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός / Τοπικά Νέα

Αρχίζει το… ματς!

Πανέτοιμη η Κατερίνη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων της UEFA1

Στις 9 στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης η Γαλλία αντιμετωπίζει την Αυστρία.

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι οι προπονητές των ομάδων του α’ ομίλου στον οποίο μετέχει και η Εθνική μας Ομάδα Νέων Ποδοσφαίρου.

Οι τέσσερις προπονητές, της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Ουκρανίας, κατ’ αρχήν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προετοιμασία των ομάδων τους, δηλώνοντας ότι οι παίκτες τους θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Γιάννης Γκούμας, τόνισε ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές (οι οποίοι αγωνίζονται σήμερα στη Βέροια) θα δώσουν το καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν χαρά στους Έλληνες οι οποίοι δεν περνούν και τις καλύτερες στιγμές τους. Ερωτηθείς από την «Π» για το εάν έχουν επηρεαστεί οι παίκτες του από τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, είπε ότι «αυτή η κατάσταση δεν επηρέασε μόνο εμάς, αλλά όλους τους Έλληνες. Δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστείς, αλλά εμείς ως προπονητικό τιμ είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε τους παίκτες μας συγκεντρωμένους. Αυτή η κατάσταση, είναι ένα έξτρα κίνητρο για μας, ώστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να προσφέρουμε τη χαρά μιας επιτυχίας στους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Γκούμας

Πανέτοιμος ο Δήμος Κατερίνης για τη διοργάνωση
Στο μέτωπο των προετοιμασιών ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις στο Δημοτικό Στάδιο (Α΄ΔΑΚ), με διαγραμμίσεις στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, ελαιοχρωματισμούς, κλαδέματα δέντρων, τοποθετήσεις πλακιδίων, βάψιμο των κερκίδων και πλήρη αποκατάσταση των αποδυτηρίων και του χώρου του γηπέδου.
Πέρα από την ολοκλήρωση των εργασιών στο Α΄ΔΑΚ, το οποίο θα φιλοξενήσει 4 αγώνες των ομίλων, τον έναν ημιτελικό και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, οι εργασίες επικεντρώθηκαν επίσης και στα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν ως προπονητήρια των εθνικών ομάδων του τουρνουά.
Στο πλαίσιο αυτό, και αφού προηγήθηκαν όλες οι απαιτούμενες από τις προδιαγραφές της UEFA συντηρήσεις και επισκευές, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, πλακάκια στα αποδυτήρια, ελαιοχρωματισμοί κ.ο.κ., οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τον ηλεκτροφωτισμό των προπονητηρίων στα γήπεδα της Ανδρομάχης, της Νεοκαισάρειας, του Βατανιακού και της 25ης Μαρτίου.
Σάββας Χιονίδης : « Πρώτη προτεραιότητα ο αθλητισμός»
Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, οποίος παραβρέθηκε στην προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο της 25ης Μαρτίου με τον σύμβουλο της τοπικής Κοινότητας Κατερίνης Κώστα Κελαϊδίτη, δήλωσε: « ως Δήμος Κατερίνης αγκαλιάσαμε μαζί με τους διοργανωτές αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός και δημιουργήσαμε τις απαραίτητες υποδομές, που θα μείνουν στους Δημότες μας. Επενδύουμε στον Αθλητισμό, όπως και στους τομείς του Πολιτισμού και της Παιδείας γιατί για το Δήμο Κατερίνης αποτελούν διαχρονικά πρώτες προτεραιότητες».
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Γαβρίδης, τονίζει : « Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Δήμο μας η φιλοξενία μιας διεθνούς εμβέλειας διοργάνωσης, που καθιστά την πόλη μας ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Σε καθημερινή συνεργασία με το Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη μεριμνήσαμε έγκαιρα για την ολοκλήρωση όλων των εργασιών που είχαν προγραμματιστεί».
Επίσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης Κώστας Τσιουκάνης αναφέρει: « Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας η ανάθεση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Για είκοσι ημέρες στην Κατερίνη θα βρίσκονται ομάδες από όλη την Ευρώπη, κι αυτό μας καθιστά υπεύθυνους να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Για την διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού ραντεβού , το οποίο αναδεικνύει τις δυνατότητες που διαθέτει η Κατερίνη στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων έκανε λόγο ο Θεόδωρος Παυλίδης, πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης.
Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη διοργάνωση που εκτός από τις αθλητικές εκφάνσεις αναδεικνύει απτά και τις πολλαπλές τουριστικές δυνατότητες του Δήμου Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής, ανοίγει την αυλαία της την Δευτέρα 06 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Α΄ΔΑΚ.