Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Όχι 60,92% – Ναι 39,08%

Πιερία:VOYLEFTIKES_20150125

Δεν αποτέλεσε εξαίρεση η Πιερία από την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου το «όχι» επικράτησε με σημαντικό ποσοστό, πολύ μεγαλύτερο από όσο αρχικά αναμενόταν. Η συμμετοχή στο νομό μας άγγιξε το 62,33% και τα έγκυρα ψηφοδέλτια το 94,77%. Το «όχι» επέλεξαν 47.131 (ποσοστό 60,92%) Πιεριείς ενώ το «ναι» 30.234 (ποσοστό 39,08%).

Με δηλώσεις τους οι βουλευτές Πιερίας, αναφέρονται στο αποτέλεσμα της χθεσινής διαδικασίας, όπου το «όχι» και στην Πιερία, ξεπέρασε το 60%. Για νίκη του λαού έκαναν λόγο ο κ. Ζάννας, η κ. Σκούφα και ο κ. Τζαμακλής, ενώ ο κ. Κουκοδήμος υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του λαού. «Σήμερα κέρδισε η δημοκρατία», αναφέρει ο Ζήσης Ζάννας, σημειώνοντας πως «ο ελληνικός λαός έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα εντός και εκτός της Ελλάδας, ένα μήνυμα συμμετοχής και αξιοπρέπειας. Ο λαός μας έκλεισε τα αυτιά του στην τρομοκρατία των κυρίαρχων μέσων μαζικής ενημέρωσης και σε αυτό το ιδιότυπο πραξικόπημα που επιβλήθηκε με την οικονομική ασφυξία μέσω των τραπεζών και ψήφισε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα για το μέλλον του. Από αύριο, η κυβέρνηση, προχωρά σε μια διαπραγμάτευση με στόχο μια νέα συμφωνία από μηδενική βάση που θα περιλαμβάνει μέτρα ανάπτυξης και όχι λιτότητας, διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους, αλλά και γενναίας χρηματοδότησης για αναπτυξιακούς σκοπούς».

Η Μπέττυ Σκούφα, σε δηλώσεις της για το αποτέλεσμα, τόνισε «Μετά το μεγαλειώδες «όχι» του Λαού μας η κυβέρνηση έχει στο χέρι της ένα τεράστιο διαπραγματευτικό χαρτί που θα της δώσει την δυνατότητα να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας σε άλλη βάση. Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία άφησε παγερά αδιάφορη την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Ψήφισε για την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του .Για μια ακόμη φορά ο Λαός έδειξε τον δρόμο. Και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι «φίλοι «μας και εντός και εκτός των συνόρων.»

«Η υπερψήφιση του «όχι» καταδεικνύει ότι οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και δίνουν την ανανεωμένη εντολή που ζητήθηκε. Η υπερψήφιση του «όχι» σημαίνει όχι μόνον ότι Μένουμε Ευρώπη, αλλά και ότι επιθυμούμε να ζούμε σε μια καλύτερη Ευρώπη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χάρης Τζαμακλής, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του έστειλε μήνυμα ενότητας. Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, ο κ. Τζαμακλή τόνισε πως «Η υπερψήφιση του «όχι» καταδεικνύει ότι οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και δίνουν την ανανεωμένη εντολή που ζητήθηκε. Η υπερψήφιση του «όχι» σημαίνει όχι μόνον ότι Μένουμε Ευρώπη, αλλά και ότι επιθυμούμε να ζούμε σε μια καλύτερη Ευρώπη. Είναι σημαντικό ότι ουδείς κατάφερε να διχάσει τον ελληνικό λαό. Ενωμένοι όλοι να στηρίξουμε από σήμερα την εθνική και πατριωτική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας και των πολιτών της, επειδή λαός ενωμένος ποτέ νικημένος.»

Τέλος ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος, στη δήλωσή του ανέφερε: «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ξεκάθαρο και απολύτως σεβαστό. Οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν και έδωσαν εντολή στον πρωθυπουργό να κάνει πράξη όσα τις προηγούμενες -κρίσιμες για τη χώρα- ημέρες δεσμεύθηκε. Συμφωνία εντός 48 ωρών, άνοιγμα των τραπεζών, ομαλοποίηση. Η Ελλάδα αγωνιά πλέον για το αύριο και απαιτεί ενότητα και Εθνική συνεννόηση για τη μάχη της επόμενης ημέρας εντός του ευρώ.»

POLITEIA MESA