Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

«Ας περιμένουμε το δημοψήφισμα»

Παρίσι: Δεν μπορείς να φτάσεις σε συμφωνία με κάποιον που λέει «όχι»Ας περιμένουμε το δημοψήφισμα

 

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν τόνισε ότι «δεν μπορείς να φτάσεις σε συμφωνία με κάποιον «όχι»», αναφέροντας ότι το Παρίσι επιδιώκει να «αποφευχθεί καταστροφή στην Ελλάδα και δυσκολίες για την Ευρώπη και τη Γαλλία».

«Εάν επικρατήσει το «ναι», «την επόμενη Δευτέρα θα πιάσουμε δουλειά για μία νέα συμφωνία, εάν επικρατήσει το «όχι», μπαίνουμε σε άγνωστο έδαφος, σε μία οικονομική κατρακύλα», είπε ο Σαπέν.

Μιλώντας την Πέμπτη στο γαλλικό iTele, ο Σαπέν ανέφερε ότι «επιδιώκαμε μέχρι την τελευταία στιγμή συμφωνία, ώσπου ο έλληνας πρωθυπουργός είπε «όχι»».

«Ας αφήσουμε τον ελληνικό λαό να εκφραστεί και ας περιμένουμε την έκβαση του δημοψηφίσματος» συνέχισε.

«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι κάτι που ευχόμαστε» είπε.

Ο Σαπέν επιχείρησε να καθησυχάσει τους Γάλλους λέγοντας πως «δεν υπάρχουν άμεσες επιπτώσεις για τη Γαλλία, η χώρα είναι πιο ισχυρή από το 2010».

Ο γάλλος ΥΠΟΙΚ επιτέθηκε ευθέως στον τέως πρόεδρος Ν.Σαρκοζί για τις δηλώσεις του την προηγούμενη ημέρα πως η Αθήνα «έχει αναστείλει τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη», απορρίπτοντάς τις ως «ανεύθυνες».

Την προηγούμενη ημέρα, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε καλέσει να «βρεθεί άμεσα συμφωνία», με ορισμένες φωνές να διαπιστώνουν απόκλιση από τις αναφορές της Άνγκελα Μέρκελ που είχε παραπέμψει μετά το δημοψήφισμα.

Πάντως, η γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με τη Γαλλία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει διαφορά απόψεων σχετικά με το ότι πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε ».