Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

«Το “όχι” θα είναι το πρώτο βήμα εξόδου»

Κώστας Καραμανλής: Την Κυριακή λέμε «ναι» στην Ευρώπητο οχι ειναι το πρωτο βημα εξοδου

 

Να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής κάλεσε τους Έλληνες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε τηλεοπτική παρέμβασή του.

Όσοι νομίζουν ότι ψηφίζοντας «όχι» ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι η επικράτηση του «όχι» θα ερμηνευτεί ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης, θα είναι το πρώτο βήμα εξόδου.

Αναγνώρισε πως η «Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της και οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης, όπως σφάλματα κάναμε και εμείς». Όμως, συνέχισε, η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικονομία δεν επιβάλλεται μόνο για λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς, τυχόν έξοδος μας θα έχει αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, ειδικά από τους πιο αδύναμους.

Και συνέχισε: «Όποιος έχει μεγαλώσει στη δύσκολη και ασταθή αυτή γωνιά του κόσμου, ξέρει ότι η εθνική ασφάλεια υπερτερεί ως κριτήριο».

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ακόμη πως έκανε την παρέμβαση αυτή όχι από κάποια προσωπική επιδίωξη, αλλά από υποχρέωση να πει την αλήθεια.

«Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ενωμένης Ευρώπης, η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Την Κυριακή λέμε “ναι” στην Ευρώπη, με συναίνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνημα» κατέληξε ο Κώστας Καραμανλής.