Τα Ολύμπια Νέα

Κόσμος

Ανάμεσά τους στρατιώτες

Επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Βόρειο Σινά με 50 νεκρούςΑνάμεσά τους στρατιώτες

 

Πολυάριθμες επιθέσεις στο Βόρειο Σινά πραγματοποίησαν ισλαμιστές στο Βόρειο Σινά, με αποτέλεσμα 50 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσα στους οποίους και στρατιώτες, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές Ασφαλείας. Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε μέσω Twitter το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο «Η Επαρχία του Σινά».

Επισήμως, οι ταυτότητες των νεκρών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Πηγές δήλωσαν νωρίτερα ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και στρατιώτες, πληροφορία την οποία επιβεβαίωσε και ο Στρατός.

Η οργάνωση ανέφερε ότι εξαπέλυσε επιθέσεις σε περισσότερα από 15 σημεία ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας και πραγματοποίησε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή επίθεση στην Αίγυπτο αυτήν την εβδομάδα. Τη Δευτέρα, από βομβιστική επίθεση στο Κάιρο, σκοτώθηκε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Επειτα και από το δεύτερο χτύπημα, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά κατά πόσο η κυβέρνηση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις στη Χερσόνησο του Σινά, κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες.