Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Χρέος, η επίλυση των προβλημάτων

Με στελέχη της ΟΚΑΝΑ συναντήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

20150625_154055Τις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα, επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελο Καφετζόπουλο, τον αντιπρόεδρος Δήμο Φωτόπουλο, τον Γενικό Διευθυντής Δημήτριο Πλατανιά και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Η κα Μαυρίδου ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνάντησης, καθώς το Κέντρο Πρόληψης Ψυχοδραστικών Ουσιών «Άτρακτος» στην Κατερίνη, αντιμετωπίζει ιδιαιτέρως σημαντικά προβλήματα, τα οποία πλέον δεν αφορούν μόνο τη χρηματοδότηση του κέντρου όπως παλιότερα, αλλά κυρίως αντιμετωπίζει θέματα διοικητικά, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. «Οφείλουμε στην τοπική μας κοινωνία και στους συμπολίτες μας να έχουμε ένα κέντρο πρόληψης και θεραπείας που δε θα έχει να αντιμετωπίσει πλέον τέτοιου είδους ζητήματα, αλλά θα μπορεί να εστιάσει στις πραγματικές δυσκολίες με τις οποίες καλούνται να παλέψουν κάποιοι συμπολίτες μας. Αποτελεί χρέος μας να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την ΑΤΡΑΚΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης.

Με τη σειρά του, ο κος Καφετζόπουλος, ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για το πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνει σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα και τη διαβεβαίωσε πως ο ίδιος θα πράξει «τα μέγιστα, ώστε να καταφέρουν να πληρωθούν οι οφειλές προς το δημόσιο, αλλά και οι μισθοί των εργαζομένων», οι οποίοι συνεχίζουν αδιάκοπα να προσφέρουν το κοινωνικό τους έργο δυστυχώς χωρίς να πληρώνονται. Άλλωστε, όπως τονίστηκε, ήδη η νέα διοίκηση του ΟΚΑΝΑ έχει προβεί σε κινήσεις επίλυσης των θεμάτων του Κέντρου Πρόληψης.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε την κα Μαυρίδου πως θα μεταβεί ο ίδιος στην Πιερία, ώστε να επισκεφθεί το κέντρο  και να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι συμπολίτες μας που στρέφονται στην ΑΤΡΑΚΤΟ για να τους παρασχεθεί βοήθεια.

Η συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση των προσπαθειών τους για να συνεχίσει το κέντρο το δύσκολο έργο του απρόσκοπτα, για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.