Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

Κι όμως η Βέροια κινδυνεύει με υποβιβασμό!

Διαβάστε το λόγο που η Βέροια είναι στριμωγμένη στα σχοινιά και μπορούν να ανατραπούν τα δεδομέναVeria_FC_logo

Η υπόθεση Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 το 2013 έχει ανοίξει ξανά και εξετάζεται από την Εφέσεων της ΕΠΟ ως προν την ακεραιότητα του αγώνα κι αν προκύπτουν στοιχεία χειραγώγησης. Μολονότι η Βέροια αθώωθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας σε πρώτο βαθμό, λόγω της διάταξης του ΠΚ της ΕΠΟ που απαιτεί εμπλοκή τριών παικτών για να αποδειχθεί χειραγώγηση αγώνα, η επιτροπή Εφέσεων αλλάζει τα δεδομένα.

Η αρμόδια επιτροπή είναι έτοιμη να ξεπεράσει την δεσμευτική διάταξη-σκάνδαλο του πειθαρχικού κώδικα και να λάβει την απόφαση της, έπειτα από προδικαστική απόφαση, με βάση με το άρθρο 20 παρ. 3 στο οποίο αναφέρεται ότι «εάν υπαίτια της προσπάθειας ή της επίτευξης προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους είναι ομάδα ή αξιωματούχος της οι χρηματικές ποινές δεκαπλασιάζονται η δε ομάδα (ή ομάδες) τιμωρείται με υποβιβασμό».

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει πως εφόσον η επιτροπή Εφέσεων, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι καταθέσεις, αλλά και παραδοθούν τα υπομνήματα όσων καταθέσουν με αυτόν τον τρόπο, κρίνει πως συντρέχει περίπτωση οι Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιώργος Λαναρής να είχαν τον ρόλο για τον οποίο κατηγορούνται ήδη κι από τον ανακριτή διαφθοράς, τότε η Βέροια κινδυνεύει με υποβιβασμό!

Ήδη ο Λεβαδειακός, αλλά και ο Απόλλων Σμύρνης που ήταν στη δίκη την Δευτέρα (29/6), έχουν ταχθεί υπέρ της έφεσης και πιέζουν με κάθε τρόπο για να πέσει η Βέροια!

Η απόφαση είτε θα βγει την προσεχή Πέμπτη είτε την προσεχή Παρασκευή. Εάν το θέμα τραβήξει μέχρι την άλλη εβδομάδα, τότε κάτι θα… τρέχει!